Vin til kalvemørbrad Lav-Det-Selv 3049 01-04-2000 22:55 Er der nogen, som kan give et godt bud på en vin, som skal serveres tilkalvemørbrad stegt som vildt.Den må koste et sted omkring 75 - 80 kr. Gerne en rund og fyldig smag.Kan en Merlot bruges...???Mange gatronomiske hilsner fra Klaus. 4 svar Følg tråden Annonce Annonce Annonce
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 22:55 Jeg ville foretrække en vin med lidt mere "rygrad" end en merlot, der godtkan forekomme at være en smule (undskyld udtrykket) "nosseløs" og tung -masser af muskler, men intet skelet til at holde musklerne på plads (og ja,jeg ved godt at de store Pomerol'er slet ikke lever op til mine forbehold).Men mon ikke en australsk Penfolds Rawsons Retraite (Bin 34??) skulle havebåde styrken og rundheden og IMHO mere struktur end de fleste af de modernemerlot-vine. Den fås i øvrigt i Føtex til 59 kr.Personlig kunne jeg godt falde for en god Bourgogne (Pommard måske), men dener nok svær at holde i den ønskede prisklasse.mvhJan
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 22:55 En god Chianti måske, eller hvis prisen er god, en Barbaresco / Barolo.I det hele taget er italiensk meget fint til kalv IMHO.Rent faktisk ville jeg aktuelt købe en Copertino fra Netto til 33,- her.Den er meget god til prisen.Hilsen Jørgen LDS Tip Automatisk tip Altid lave priser hos Harald Nyborg! Se ugens bedste tilbud her
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 22:56 > En god Chianti måske, eller hvis prisen er god, en Barbaresco / Barolo.Især Barolo'en er fin til vildt, men kan sleeeet ikke holdes indenforprisrammen, hvis den skal være bare nogenlunde drikkelig.> I det hele taget er italiensk meget fint til kalv IMHO.Ja, men i denne situation, skal man måske (det gjorde jeg i hvert fald)lægge mærke til "stegt som vildt", hvilket jeg opfattede som en megetkraftigere ret end det fine kalvekød normalt ville give anledning til. Ialmindelighed mener jeg faktisk at tilbehøret - især sovsen - i højere gradend kødet bør styre vinvalget.Og når en ret laves som "vildt" forestiller jeg mig noget med en megetkraftig sovs - enebær, ribs, tyttebær m.v.Copertino er s.v.j.h. en vin fra Apulien, og er vel som følge derafkendetegnet ved at være kraftig (men ofte en smule "rustik") og vil somsådan passe fint.mvhJan
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 22:59 Hej igen...Tusind tak for de spændende tip..Det bliver spændende at prøve...Jeg tror dog, at jeg vil prøvesmage lidt,inden jeg serverer middagen.Så er jeg forberedt, men tak igen igen...Mange smagfulde hilsnerKlaus..