Vin til kalvemørbrad

Er der nogen, som kan give et godt bud på en vin, som skal serveres til
kalvemørbrad stegt som vildt.
Den må koste et sted omkring 75 - 80 kr. Gerne en rund og fyldig smag.
Kan en Merlot bruges...???

Mange gatronomiske hilsner fra Klaus.

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg ville foretrække en vin med lidt mere "rygrad" end en merlot, der godt
kan forekomme at være en smule (undskyld udtrykket) "nosseløs" og tung -
masser af muskler, men intet skelet til at holde musklerne på plads (og ja,
jeg ved godt at de store Pomerol'er slet ikke lever op til mine forbehold).
Men mon ikke en australsk Penfolds Rawsons Retraite (Bin 34??) skulle have
både styrken og rundheden og IMHO mere struktur end de fleste af de moderne
merlot-vine. Den fås i øvrigt i Føtex til 59 kr.

Personlig kunne jeg godt falde for en god Bourgogne (Pommard måske), men den
er nok svær at holde i den ønskede prisklasse.

mvh
Jan

> En god Chianti måske, eller hvis prisen er god, en Barbaresco / Barolo.

Især Barolo'en er fin til vildt, men kan sleeeet ikke holdes indenfor
prisrammen, hvis den skal være bare nogenlunde drikkelig.

> I det hele taget er italiensk meget fint til kalv IMHO.

Ja, men i denne situation, skal man måske (det gjorde jeg i hvert fald)
lægge mærke til "stegt som vildt", hvilket jeg opfattede som en meget
kraftigere ret end det fine kalvekød normalt ville give anledning til. I
almindelighed mener jeg faktisk at tilbehøret - især sovsen - i højere grad
end kødet bør styre vinvalget.
Og når en ret laves som "vildt" forestiller jeg mig noget med en meget
kraftig sovs - enebær, ribs, tyttebær m.v.

Copertino er s.v.j.h. en vin fra Apulien, og er vel som følge deraf
kendetegnet ved at være kraftig (men ofte en smule "rustik") og vil som
sådan passe fint.

mvh
Jan

Hej igen...

Tusind tak for de spændende tip..
Det bliver spændende at prøve...Jeg tror dog, at jeg vil prøvesmage lidt,
inden jeg serverer middagen.
Så er jeg forberedt, men tak igen igen...

Mange smagfulde hilsner

Klaus..

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis