Surdejen er død

... proklamerer mine dunede små,efter tre kiksede forsøg med flutes på
surdej.

Lav koldhævede brød som du plejer. Husk gær, lyder ordren. Desværre har de
ret. Skidtet hæver ikke en skid.

Hvordan laver jeg en god surdej?

Spørgsmålet er yderligere aktualiseret, da min surdej til rugbrød, som er et
arvestykke, netop har pensioneret sig selv.

venlig hilsen
Torben

3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Du kan kigge i FAQ'en for news:rec.food.sourdough, som skriver mere om
surdej end du har lyst til at vide -- mænnøh, skal jeg da ikke hellere
sende dig en stikling af min?

Hvis du fjerne subdomænet `maps' fra adressen foroven, kan du sende mig
din snailmailadresse, så skal jeg gøre et forsøg på at få sendt en klat
til dig i løbet af ugen.

> Spørgsmålet er yderligere aktualiseret, da min surdej til rugbrød,
> som er et arvestykke, netop har pensioneret sig selv.

Surt show (pun not intended)! :-(

Ovennævnte FAQ beskriver også hvordan man bedst tager en sikkerhedskopi
af sin yndlingssurdej. :-)

file://Klaus

Hej Torben -
hvis det ikke lykkes med Klaus Alexanders portion saa maa du pröve min
popskrift - den vrker saa godt som altid:

1 skrdt:
100g Rugmel
100g vand (= 0,1l - og det SKAL väre ca. 40 grader lunken!!!)
Rör det hele sammen og laeg laag eller plasticpose paa. Det hele skal
staa mindst et, bedst to dogn i stuen eller kökkenet ved ca. 20
grader.

2. skridt:
Atter
100g rugmel
100g vand (40 grader lunken)

Bland det hele under den förste masse, som lugter allerede let syrlig.
Saet atter laag eller plasticpose paa og lad det hele staat igen ved
20 grader i et dogn.

3. skridt:
200 g rugmel
200g vand (40 grader lunken)

Bland det hele og lad staa igen ved 20 grader i et dogn.

Naar du nu bager, tag noget af för du arbeijder med dejen og lave
syrlige krummer, saa holder surdejen sig godt i köleskabet. Du blander
bare ca. 1 teske surdej med saa meget rugmel at det hele bliver til törre krummer. Saet det i en plasticdaase i köleskabet.
Naar du saa bager igen, blander du bare 75g af krummerne med 375g vand (40 grader) og 350g mel, lad det staa i et dogn og du har nok til et 3-punds-bröd.
Velbekomme!
Hej-hej ---Ursel
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis