Marcipan til konfekt.

 Følg tråden
EISOE
EISOE
Indlæg: 2773
Postnr: 7400
EISOE EISOE
Hej.

Jeg har i mange år selv lavet marcipankonfekt med chokoladeovertræk til jul.

Jeg sværger til Odense ren marcipan og min. 70 % mørk chokolade - ikke de surrogater, de kalder " overtrækschokolade " selvom det er nemmere at arbejde med.

Selvfølgelig forskellige slags med cognac,kaffe,rom m.m og pyntet med mandler,nødder,rosiner - altså rene råvarer.

Nu har jeg så set opskrifter på at lave marcipanen selv - af mandler.

Det så ikke ud til at være særlig svært - men kan det betale sig ? - jeg tænker ikke på økonomien i det - det skal bare være det bedste - og Odnse marcipan synes jeg smager rigtigt godt.
Hjemmebrygger af specialøl og vin " Bjergbryg

grandoldman
grandoldman
Indlæg: 5229
Postnr: 5700
grandoldman grandoldman
Jeg har jo hørt det modsatte..
Og ved at nogle danskere, der er bosat i lande med mandeltræer, selv laver marcipan hver december.

**//**//**//**//**

Gå efter bolden - ikke manden.

Den glade ejer af  "Maxi 77" byggeår 1980 nr. 3012
Vindeby havn - Svendborg

EISOE
EISOE
Indlæg: 2773
Postnr: 7400
EISOE EISOE Trådstarter
Tak for svarene - begge to

Jeg holdt mig til det sikre - Odense marcipan og Marabou 86 % chokolade.

Lavede 1 kg.

I får lige et enkelt billede - man kan da se at det er hjemmelavet
Hjemmebrygger af specialøl og vin " Bjergbryg

Henrik S
Henrik S
Indlæg: 470
Postnr: 6300
Henrik S Henrik S
marcipanen er jo bare en måde at konservere mandlerne på. Det er sjovt, selv at lave marcipanen, så længe der ikke mel og alt muligt andet stads i. Så smager det godt og er mere rent end Odense, som hvis du læser på pakken indeholder op til 30 % abrikosskaller, det vi også kalder bitter marcipan.
Fidusen ved overtræk chokolade er at de kommer palmin i der gør det nemmere at arbejde da chokoladen derved bliver tyndere og ikke laver en sø af chokolade, som billedet viser. (ser godt ud), det kan du så også gøre med din kraftige chokolade, kom et par dråber palmin i med en medicin sprøjte (palmin stivner det gør madolie ikke, så hvis det kun er en lille smule, kan du udemærket bruge alm madolie). Jeg er begyndt at bruge rigtige konditer forme, så de ser helt prof ud, men jeg har nok også taget skade efter mange år i branchen.
 Vær mod andre, som du ønsker, de er mod dig.
Kok og Havenørd.
EISOE
EISOE
Indlæg: 2773
Postnr: 7400
EISOE EISOE Trådstarter
Skrevet af Henrik S på 17 dec 2012 19:39
Så smager det godt og er mere rent end Odense, som hvis du læser på pakken indeholder op til 30 % abrikosskaller, det vi også kalder bitter marcipan.

Øøøøh ??

På pakken står : Ren rå marcipan med 60 % mandler.

mandler  60 % sukker,vand,glukosesirup. Ikke et ord om abrikoskerner, hvilket jeg også undgår.

Jeg ved godt at i billigere marcipan putter man også abrikoskerner i fordi det er billigere end mandler.

Jeg kender godt forskel på bittermasse og ren rå marcipan.


Hjemmebrygger af specialøl og vin " Bjergbryg

grandoldman
grandoldman
Indlæg: 5229
Postnr: 5700
grandoldman grandoldman
og i tyskland hedder det parsipan..

**//**//**//**//**

Gå efter bolden - ikke manden.

Den glade ejer af  "Maxi 77" byggeår 1980 nr. 3012
Vindeby havn - Svendborg

EISOE
EISOE
Indlæg: 2773
Postnr: 7400
EISOE EISOE Trådstarter
I år har jeg købt sådan en fætter her :



Tror det er nemmere end ud og ind af ovnen for at holde temp.

Det bliver det sikre igen - Odense ren rå marcipan 63 % og 70 % Odense mørk chokolade.
Og så måske med et par dråber palmin som anbefalet.

Til info har Bilka 600 g Odense ren rå 63 % på tilbud til næsten samme pris som 400 g.

Hjemmebrygger af specialøl og vin " Bjergbryg

Nitter
Nitter
Indlæg: 5942
Postnr: 7700
Nitter Nitter
Ja, man må vist ikke gå ned på udstyret nu om dage, om end vi andre mere simple bruger en gryde placeret i et vandbad.   Men lækker ser produktionen da ud, en skam man ikke kan smage også.  
Mvh. Leif.

Onliner:
"Diskutér ikke med en idiot. Vedkommende vil gøre alt for og trække dig ned på sit eget sølle niveau, for derefter at slå dig med sin enorme erfaring i kaos.
EISOE
EISOE
Indlæg: 2773
Postnr: 7400
EISOE EISOE Trådstarter
Skrevet af Nitter på 08 dec 2013 14:15
Ja, man må vist ikke gå ned på udstyret nu om dage
Det var nu en ret beskeden investering til kr. 149,-

Den kan tage 350 g chokolade - det er rigeligt til konfekt.
Hjemmebrygger af specialøl og vin " Bjergbryg

Nitter
Nitter
Indlæg: 5942
Postnr: 7700
Nitter Nitter
Skrevet af EISOE på 08 dec 2013 14:24
Det var nu en ret beskeden investering til kr. 149,-

Den kan tage 350 g chokolade - det er rigeligt til konfekt.
Normalt koster sådanne noget sjov ingen penge nu til dags. Tænker bare hver gang jeg føler mig fristet, at det bare kommer til at står og fylde hele 364 dage af et år. Men har man skabsplads nok så ........

Mvh. Leif.

Onliner:
"Diskutér ikke med en idiot. Vedkommende vil gøre alt for og trække dig ned på sit eget sølle niveau, for derefter at slå dig med sin enorme erfaring i kaos.
polobjørn
polobjørn
Indlæg: 1674
Postnr: 4220
polobjørn polobjørn
Skrevet af EISOE på 08 dec 2012 22:31
Hej.

Jeg har i mange år selv lavet marcipankonfekt med chokoladeovertræk til jul.

Jeg sværger til Odense ren marcipan og min. 70 % mørk chokolade - ikke de surrogater, de kalder " overtrækschokolade " selvom det er nemmere at arbejde med.

Selvfølgelig forskellige slags med cognac,kaffe,rom m.m og pyntet med mandler,nødder,rosiner - altså rene råvarer.

Nu har jeg så set opskrifter på at lave marcipanen selv - af mandler.

Det så ikke ud til at være særlig svært - men kan det betale sig ? - jeg tænker ikke på økonomien i det - det skal bare være det bedste - og Odnse marcipan synes jeg smager rigtigt godt.
Hej
Man kan sagtens selv lave marcipan ( hvis man gider ) det er ikke særlig svært men det tager lidt tid
Jeg gjorde det en del år når jeg skulle lave kransekage ! men det er jo ligegyldigt til hvad fordi det jo er marcipanen det kommer a på !

denne opskrift er til kransekage til 6-8 personer !
250 gr. mandler (ca.3 3/4 dl)
10 bitre mandler
350 gr. sukker
ca. 2 æggehvider
skold og smut mandlerne og tør dem ca. 10 min ved svag vatme (75 gr.) i ovn
mal mandlerne i en mandelkværn (bedste resultat) eller lignende
Bland mandler og sukker og tilsæt æggehvider lidt af gangen
konsistensen skal være ret fast  men den skal være til at forme
massen må ikke virke klistret fordi så flyder den ud når den bliver bagt!
resten er lige som du plejer at gøre
Hilsner og god arbejdslyst fra Polobjørn
"AUTOELEKTRIKEREN"
Henrik S
Henrik S
Indlæg: 470
Postnr: 6300
Henrik S Henrik S
http://www.kvalimad.dk/opskrifter/hjemmelavet-marcipan/?searchterm=hjemmelavet marcipan
 Vær mod andre, som du ønsker, de er mod dig.
Kok og Havenørd.
EISOE
EISOE
Indlæg: 2773
Postnr: 7400
EISOE EISOE Trådstarter
Er faktisk i fuld gang - har sat dagen af
Bruger Odense ren rå marcipan 63 % og 70 % Odense chokolade med en smule palmin i
Det bliver til ca. 4 kg i år - puhha. ( til voksne børn, mor,bror og min svigerinde ) og selvfølgeligt os selv
Hjemmebrygger af specialøl og vin " Bjergbryg

EISOE
EISOE
Indlæg: 2773
Postnr: 7400
EISOE EISOE Trådstarter
Mit redskabsrum/værksted begynder sq at ligne " kris og chokoladefabrikken "
Blev ikke helt færdig i dag - skal have lavet de sidste 2 slags i morgen


Hjemmebrygger af specialøl og vin " Bjergbryg

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

 

Lignende indlæg

  1. r
    Lav-Hus
  2. Chokolade klubber?
    Lav-Mad/drikke
  3. suzuki wagon r
    Lav-Bil
  4. Chokolade
    Lav-Mad/drikke
  5. Tig svejsning i rustfast, med ren Argon
    Værktøj og maskiner