Is - uden piskefløde Lav-Det-Selv 3049 01-04-2000 22:35 Hello alle,Er der noget der vil fortælle mig om man kan lave is med andet endpiskefløde?Tak for hjælpenJim 5 svar Følg tråden Annonce Annonce Annonce
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 22:36 Hvordan dæler staver man til youghurt? Men det kan da vist nok også brugestil at lave is af... Jeg har ikke lige en opskrift på hånden, men desælger sådan noget is på Pizza Hut.-Ole Hansen LDS Tip Automatisk tip Altid lave priser hos Harald Nyborg! Se ugens bedste tilbud her
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 22:37 - en del italienske opskrifter er med mælk.mvhCharlotte
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 22:37 Når man taler om hjemmelavet is er det (i DK?) oftes parfait is, dvsen råcreme man fryser. Men der er også det som på Italiens hedder"Gelato". Det er en creme som man fryser. Her er en basis opskrift.Den indeholder godt nok lidt fløde, men vil man virkelig spare kan mannok godt erstatte det med sødmælk. Denne slags is kræver en ismasketil indfrysning!!!! (opskriften er en der fulgte med min phillips):2 æggeblommer1 æg125 g sukker6 g vanilliesukker4 dl sødmælk1,5 dl piskefløde (kan (nok) godt erstattes m mælk)5 g majsmel.Æggeblommer, æg, sukker, vanilliesukker piskes sammen til det er"hvidt". Mælken varmes til kogepunktet og hældes langsomt i æggemassenunder omrøring. Blanding hældes tilbage i gryden og opvarmes nu ganskeforsigtigt under _konstant_ omrøring. Blandingen må _ikke_ koge (såskiller den) men skal tykne mærkbart. Køles i køleskab/fryser oghældes i ismaskine, hvor den indfryses.Når blandingen tykner "vokser" den også så der bliver +1 l.Mvh Morten