Is - uden piskefløde

Hello alle,
Er der noget der vil fortælle mig om man kan lave is med andet end
piskefløde?

Tak for hjælpen

Jim

5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
- en del italienske opskrifter er med mælk.

mvh
Charlotte
Når man taler om hjemmelavet is er det (i DK?) oftes parfait is, dvs
en råcreme man fryser. Men der er også det som på Italiens hedder
"Gelato". Det er en creme som man fryser. Her er en basis opskrift.
Den indeholder godt nok lidt fløde, men vil man virkelig spare kan man
nok godt erstatte det med sødmælk. Denne slags is kræver en ismaske
til indfrysning!!!! (opskriften er en der fulgte med min phillips):

2 æggeblommer
1 æg
125 g sukker
6 g vanilliesukker
4 dl sødmælk
1,5 dl piskefløde (kan (nok) godt erstattes m mælk)
5 g majsmel.

Æggeblommer, æg, sukker, vanilliesukker piskes sammen til det er
"hvidt". Mælken varmes til kogepunktet og hældes langsomt i æggemassen
under omrøring. Blanding hældes tilbage i gryden og opvarmes nu ganske
forsigtigt under _konstant_ omrøring. Blandingen må _ikke_ koge (så
skiller den) men skal tykne mærkbart. Køles i køleskab/fryser og
hældes i ismaskine, hvor den indfryses.

Når blandingen tykner "vokser" den også så der bliver +1 l.

Mvh Morten

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis