5x1,5 + 3F+N 13A sikring.

I forbindelse med ombygning af del af huset, vil jeg spørge om følgende:
Meningen er at trække en 5x1,5 op til stuen.

I stuen er der to sektioner med led.
Den ene har 6 x 4W Sylvania dimmable.
Den anden har 9 x 4W Sylvania dimmable.

I tillæg skal der monteres en del stikdåser ved gulv.

Stuen er c.a 25 kvm.

Er det tilladt at trække 5 x1,5 dertil, og så fordele de 3 faser, 1 til spot, 1 til spot, og den sidste fase til stikkontakterne?

Alle samlinger er lovlige, f.eks bliver 5x1,5 monteret i en PL dåse i loftet (som man kan komme til senere), og siden fordelt igen.
I forbindelse med ombygning af del af huset, vil... Vis hele indlægget
13 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
KUN så frem nullen bliver klippet/afbrudt. Ellers kommer der ikke overspænding ud på faserne  


Tror ikke han snakker om det blink man kender når en motor, elkoger eller ling. giver når den starter og spændingen lige falder et split sekundt. Men derimod at de reglmæssigt står og giver et blink.  Mine svigerforældre har samme problem med 2 led pære de har over bordet. Når de tænder for en anden lyskontakt begynder de 2 andre at stå og blinke med et minuts mellemrum mellem hvert blink.    Det skyldes nok at der løber noget strøm ud i nullederen, som sidder på samme gruppe som de 2 led pære. 
Ja det sker yderst sjældent at der kommer over og underspænding på faserne på grund af en nulfejl og det kan ske på alle niveuer , for et par år siden skete det for et elforsyningsselskab hvor nullen fejlagtigt var blevet afbrudt og det gav problemer for 300+ husstande med afbrændte computere TVer lamper køleskabe osv , elleverandøren erkendte sit ansvar og det var dyrt.............

   elektriker fra jævnstrømmens tid
Dog kan en løs forbindelse på nullen have en meget stor del at sige med den svævende nul. En samlemuffe der løsner sig på nullen kan være lige så fatal som en nul det blive klippet over i et 3P+N system..
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis