Pesto Lav-Det-Selv 3049 01-04-2000 22:32 HejEr der nogen som har en god opskrift på pesto.Hilsen Dorthe 8 svar Følg tråden Annonce Annonce Annonce
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 22:32 Jeg kan lige supplere med at vi har dyrket basilikum i bunden afdrivhuset de sidste par år, og laver et par kg pesto ad gangen, hvorafdet meste fryses.Basilikummen gror rigtig godt, pestoen er ekstremt populær i familientil alt muligt, også på madder. Vi bruger nogen gange hasselnødder, afhensyn til prisen, og sidste gang frisk ost i stedet for parmesan, detgav en smøragtig konsistens.Man bliver sgu helt afhængig af det.Mvh. Niels LDS Tip Automatisk tip Altid lave priser hos Harald Nyborg! Se ugens bedste tilbud her
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 22:33 Jeg synes at resultatet var udmærket med hasselnødder, men det ermuligt at pinjekerner smager mere "rigtigt".Mht. osten, så var det bare en rest almindelig 45% vi havde ikøleskabet.
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 22:34 Angående den friske ost, kan der med fordel anvendes Pecorino eller Parmesan(ikke pose), det gør pestoen super lækker.Simon
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 22:34 Den er godkendt af tusindvis (millioner?) af italienere...Osten, den skal være pecorino, men jeg indrømmer selv at den er "for meget"for min smag, og den bliver parmigiano. Til dem der kan italiensk, kig iit.hobby.cucina med dejanews (eller bøgerne); der er forbud mod andet endpinjekerner, så glem det snak om cashewnødder, valnødder, og andre eksotiske(billige???) erstatninger...Jeg glemte at tilføje (da opskriften var "min") at den meste typiske pastatil pesto er trofie. De ligner späztle-nudeln, for dem der kender til dettyske, dvs. en håndlavet pasta (uden æg) der er snoret på sig selv, lang ca.4 cm. Den er meget nemt at lave, hvis man er vant til at lave selv pasta -og den kræver ingen udstyr/pastamaskine. (Please brug deja... for at findepasta-dej opskrifter på DENNE NG... :-))Man koger trofie sammen med grønne bønner (fx. 100g pasta og 40g grønnebønner) som er hakket i stk. på 1-2 cm, og når pasta (og bønnerne) er kogt,vender man det hele i pesto, se tidl. tråd om hvordan.Pesto og trofie er fra Liguria, en middelhavets region hvor basilikum ogpinjekerner er meget udbredt, der findes mange kager og retter medpinjekerner - ikke mindst deres panettone, som hedder pandolce genovese.--Sandra LDS Tip Automatisk tip Altid lave priser hos Harald Nyborg! Se ugens bedste tilbud her Annonce
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 22:34 Mit spørgsmål gik nu også mere på om det smagte godt end om det smagte"rigtigt". Man kunne jo så overveje at kalde det noget andet end pesto.> Mht. osten, så var det bare en rest almindelig 45% vi havde i> køleskabet.Du kunne jo prøve med en frisk "hård" ost, f.eks. parmessan - det er ogsålysår bedre end det pulver-parmesan, man normalt ser i supermarkederne.mvh--
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 22:34 Prøv at skifte halvdelen af pinjekernerne ud med solsikkekerner, som ermeget billige.Det har jeg gjort flere gange med succes. Og det nedsætter din pestoprisvæsentlig, da pinjekernerne er langt den største udgift vedpestotilberedning.hilsen svend
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 22:35 HejKan du virkelig fryse pestoen med olien og det hele?Det var ikke noget jeg havde forventet, men arbejdes tidsmæssigt må mankunne spare noget på denne måde.Dorthe