Pesto

Hej
Er der nogen som har en god opskrift på pesto.
Hilsen Dorthe

8 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg kan lige supplere med at vi har dyrket basilikum i bunden af
drivhuset de sidste par år, og laver et par kg pesto ad gangen, hvoraf
det meste fryses.

Basilikummen gror rigtig godt, pestoen er ekstremt populær i familien
til alt muligt, også på madder. Vi bruger nogen gange hasselnødder, af
hensyn til prisen, og sidste gang frisk ost i stedet for parmesan, det
gav en smøragtig konsistens.

Man bliver sgu helt afhængig af det.

Mvh. Niels

Jeg synes at resultatet var udmærket med hasselnødder, men det er
muligt at pinjekerner smager mere "rigtigt".

Mht. osten, så var det bare en rest almindelig 45% vi havde i
køleskabet.

Angående den friske ost, kan der med fordel anvendes Pecorino eller Parmesan
(ikke pose), det gør pestoen super lækker.
Simon
Den er godkendt af tusindvis (millioner?) af italienere...
Osten, den skal være pecorino, men jeg indrømmer selv at den er "for meget"
for min smag, og den bliver parmigiano. Til dem der kan italiensk, kig i
it.hobby.cucina med dejanews (eller bøgerne); der er forbud mod andet end
pinjekerner, så glem det snak om cashewnødder, valnødder, og andre eksotiske
(billige???) erstatninger...

Jeg glemte at tilføje (da opskriften var "min") at den meste typiske pasta
til pesto er trofie. De ligner späztle-nudeln, for dem der kender til det
tyske, dvs. en håndlavet pasta (uden æg) der er snoret på sig selv, lang ca.
4 cm. Den er meget nemt at lave, hvis man er vant til at lave selv pasta -
og den kræver ingen udstyr/pastamaskine. (Please brug deja... for at finde
pasta-dej opskrifter på DENNE NG... :-))

Man koger trofie sammen med grønne bønner (fx. 100g pasta og 40g grønne
bønner) som er hakket i stk. på 1-2 cm, og når pasta (og bønnerne) er kogt,
vender man det hele i pesto, se tidl. tråd om hvordan.

Pesto og trofie er fra Liguria, en middelhavets region hvor basilikum og
pinjekerner er meget udbredt, der findes mange kager og retter med
pinjekerner - ikke mindst deres panettone, som hedder pandolce genovese.
--
Sandra
Annonce
Mit spørgsmål gik nu også mere på om det smagte godt end om det smagte
"rigtigt". Man kunne jo så overveje at kalde det noget andet end pesto.

> Mht. osten, så var det bare en rest almindelig 45% vi havde i
> køleskabet.

Du kunne jo prøve med en frisk "hård" ost, f.eks. parmessan - det er også
lysår bedre end det pulver-parmesan, man normalt ser i supermarkederne.

mvh

--
Prøv at skifte halvdelen af pinjekernerne ud med solsikkekerner, som er
meget billige.
Det har jeg gjort flere gange med succes. Og det nedsætter din pestopris
væsentlig, da pinjekernerne er langt den største udgift ved
pestotilberedning.

hilsen svend
Hej
Kan du virkelig fryse pestoen med olien og det hele?
Det var ikke noget jeg havde forventet, men arbejdes tidsmæssigt må man
kunne spare noget på denne måde.
Dorthe
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis