Hej Ruth!
Der er kun én måde man kan benytte en tyndstegsfilet, uden at være
blasfemisk: som en steg.
Jeg formoder du ved hvordan du gør det, men
ellers er her mit bud: rids fedtkanten på kryds og tværs, salt og peber, ind
i ovnen ved 225 grader i et kvarter. Skrud ned på 170 grader, hæld en halv
kop vand i bradepanden (som er under risten stegen ligger på) og vent til
den er 61-62 grader i midten (stegetermometer er en nødvendighed -
tyndsstegsfileter er lidt svære at vurdere). Stegen bør derefter hvile 20-30
minutter utildækket. Broccoli og bønner eller ærter er glimrende tilbehør
til sådan et stykke okse. Vigtigst af alt er dog naturligvis at du køber
noget godt kød; Føtex på Vesterbrogade (Føtex generelt?) leverer en proper
steg. Udvælg med omhu; få en steg med en pæn fedtkant, og en god jævn
tykkelse.
Man kan naturligvis også skære stegen ud til entre cotes, men jeg synes det
er dyrplageri.
Med venlig hilsen,
Morten Wartou