BUKH 10

Hej
Jeg har sat ny termostat (saltvand) på bukh 10 hk,men den vandre fra 60 gr. til ca. 100 gr for så at falde tilbage til 60 gr igen og igen
Hvad er problemet ??
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej nord

Det tyder på en utæt toppakning. Har været ude for, flere gange, at motorer opfører sig lige nøjagtig på den måde, når toppakningen er "gået".

Mvh Finn
Hej Nord

Nej det er ikke så galt, du skal have momentnøgle + fastnøgler ( kan ikke huske hvilke størrelser) og et ventilslibesæt. Så starter du med at demontere brændstofrør fra dyse, luftfilter,køleslanger og udstødsbøjning. derefter af med ventildæksel, så demonterer du banjobolten til smørerør på vippetøj ( vær MEGET opmærksom på at der sidder en kobberpakning mellem vippetøjet og smøreolierøret, hvis du taber den ned hullet, hvor stødstængerne kommer op, skal motoren ud og bundkarret af. Du kan pakke en klud ned i hullet, så er du nogenlunde garderet.) Derefter piller du vippe tøjet af, og løsner de 4 store møtrikker ( 16 mm gevind ), derefter skruer du dem helt af, tager toppen af, gør pakfladerne rene, ny toppakning på og spænder topstykket fast i 4 omgange. Kan ikke huske slutmoment, men det kan du finde på nettet. Når du finder det, deler du det med 4, så har du hvor meget momentet skal være ved hver tilspænding. Husk at spænde på kryds. Når det er udført samler du resten i omvendt rækkefølge.

Husk at efterspænde topstykket efter ca 10 timers sejlads, det er meget vigtigt ( ved det af erfaring ).

God fornøjelse.

Mvh Finn
Skal man ikke slibe ventiler nu det hele er a ??

Gå efter bolden - ikke manden.

Den glade ejer af en "Maxi 77" byggeår 1980 nr. 3012
 Svendborg

Hej Grom

Det må du undskylde, det vil være naturligt at gøre det. Men hvis man ikke har prøvet det før! Nogle siger at på gamle motorer skal man ikke slibe ventiler, ( ikke mine ord ). Men selvfølgelig skal ventilerne slibes også.

Mvh Finn
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis