Hjemmebagets trækasse til saltkar

Hej,

Ved godt det er lidt nørdet, men skal prøve at lave egen hjemmetørret skinke ala serrano skinke.

Til det formål skal jeg bruge en kasse med låg som skinkerne først og fremmest skal ligge og salte i et par uger.

Jeg har kigget lidt på denne tråd som inspiration: http://www.lav-det-selv.dk/Forum/aft/32411

Mit spørgsmål går på, hvilke materialer kan jeg bruge? Det må jo ikke være giftig træ, når det er madvarer og det er MDF plader jo.

Yderligere, så er jeg ikke så sikker på grundkonstruktionen? Er det bare fire hjørnelister som man skruer brædderne fast i? Hvordan med bunden?

/S
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Ha ha beklager overskriften, det var min iPad der syntes det var mere passende end hjemmelavet trækasse.
Ikke MDF og hellere ikke xfiner og spånplader. De er giftige.
http://www.mst.dk/Virksomhed_og_myndighed/Kemikalier/regulering_og_regler/faktaark_kemikaliereglerne/Formaldehyd.htm

Køb en tønde :-)
Der er forslag til træsorter længere nede på siden. Man bruger dem til vin, whisky, sild, så det må være ok.
http://www.trae.dk/Dokumenter/Print.asp?DokumentID=1447

http://www.dba.dk/soeg/?soeg=t%c3%b8nde

Hej,

Tak for svar. Jeg er ikke helt til tønder, tror det er mere optimalt med kasse som jeg linkede til.

Nogle råd omkring skelettet?
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis