Dimensionering af spær A spær

Hej

Har kigget meget her i forum. Men ka ikke lige finde noget der passer til mit tag... SÅ hjælp...
Har en træskur. 4 gange 8 m. Tænker at lave spær der så er godt 4 meter brede. Der er en rejsning så midten af spæret er ca 1 m. højt. Altså lav hældning.
Taget udføres med lægter og nogle ståltrapezplader.
9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det plejer normalt ikke at kunne betale sig at lave spærene selv.

Men der findes nedenstående på Træ-info. Eller hvis du er heldig kan den lånes på biblioteket.

http://www.traeshop.dk/shop/trae-59-traespaer-185p.html

Men med så lille en spændvidde kan du lave foden og den lodrette tang/pind mellem kip og fod som 45x95 mm og de 2 spærhoveder som 45x120mm. Det hele som T1 spærtræ.

Der vil være 4 samlinger. Der skal ca. 25 søm i hver at de 2 ved samling mellem fod og spærhoved og ca. 12 i hver at de to sidste. Sømplader i passende størrelse og antal!
Skrevet af Sitting Bull på 11 okt 2012 20:00
 
Der vil være 4 samlinger. Der skal ca. 25 søm i hver at de 2 ved samling mellem fod og spærhoved og ca. 12 i hver at de to sidste. Sømplader i passende størrelse og antal!

He he, så må vi håbe han køber pladerne store nok til det antal søm....

Enig med Sitting Bull det kan altså ikke betale sig at lave spærene selv normalt, men ved små spær og lille antal udgør leveringen måske en større del, også er det måske passende som ægte LDS at bikse nogle sammen selv.
Tak for svar... Ja har kigget på spær i færdig udgave. Men da der kun skal bruges 9 stk og de ikke er større end de er, vil transporten sluge sin del af kagen. Tænker dog på om det dog er nødvendogt med T1 træ. Og måske det var smaretere at lave fod i 50x100 og spærhoved i 50 x 150 hvis alm. regler og ikke T1.
Glemte lige.... Der kommer loft i garagen. Iso ovenover. Behøves der folie under tagpladerne. De skulle være kondensfri, så kan vel bare ligge oven på lægterne så de i pricippet kunne ses nedenfra hvis der altså ikke lige var loft og isolering?
Annonce
Ihvertfald ikke oven på lægterne!
Næ næ, men kan vel helt undværes?
Kondensfri er en dårlig betegnelse.

For den maling/coating der påføres pladernes underside kan akkumulerer en vis mængde fugt - indtil der ikke er plads til mere.

Så det handler om hvor god ventilationen er. Således at fugten bortventileres inden den evt. drypper. Som vand!

Faktisk tror jeg at jeg ville undvære den antikondenscoating på plader der ikke er synlige - og i stedet bruge pengene på undertag af en slags.
Enig, glem alt om det antidryp coating hvis der skal isoleres under stålplader, så er der kun undertag der er sikkert nok.

Anticoating er fint nok til en skur osv.. som man vil holde "drypfrit" men når coatingen har optaget det den kan opsuge, så regner det jo stadig ned i isoleringen, og med isolering op mod taget.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også