Mad til næste uge

hej
min mand syntes vi får det samme at spise hver dag,så kan du fortælle mig
hvad du fik at spise i går.
tak for de 1000 svar, så nu har jeg retter nok til de næste par uger.

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Spisekammerrydning. Der var ikke så meget at rydde. * wink

Jeg tog en steak og skar den i små terninger, som jeg svitsede i smør.
En dåse tomater, et par laurbærblade, en suppeterning, 1/3 glas hvidløg
i chiliolie, masser af masala. Simre, simre. Til slut en håndfuld
rosiner + ½ dåse kokosmælk. Blev spist med en skudefuld jasminris.

Uhm! :-)

file://Klaus

Ok, i går - vi fik grillet svinemørbrad (den var på tilbud) med jägersauce
(fra en tysk pose, en slags fond-sauce med champignon), knoepfli (eller
späztle nudeln: små pasta dimser, kogt og rørt i smør), karameleliserede
gulerødder (kogte, vendt i panden med smør, lidt sukker og kardemomme); og
dampede springløg.
Jeg forsøgte at efterligne en sydtysk restaurant vi besøger på vores ture
til Italien, en "Ratskeller".
Halv times arbejde i alt.

Dagen før, spezzatino con le patate. Det kan laves i stor mængder, så kan du
varme den op dagen efter, når den smager endnu bedre.
Svits i en lergryde et løg og kom i okse/kalvekød i tern. Svits lidt og kom
i 1 glas vin. Kom i samme mængde kartofler i tern (samme størrelse som kød,
dvs. ca 2x2cm), 1 lauerbærblad, lidt rosmarin, salvie, timian, 2 grydeske
bouillon, lad simre 1 time på svag varme (med låg). Kød+kartofler er klar på
en gang...

Dagen før igen, var vi ikke så sultne, så det blev en græsk salat (tomat,
agurk, kalamata oliver, peberfrugt og feta, olivenolie+ vineddikke+salt) og
tzaziki med brød. Og græsk yoghurt med honning som dessert.

En anden dag fik vi en bønne suppe - men blandingen er "hemmelig", 12
forskellige bønner siger de på posen - med små pastarør. Kogt i suppen,
fortås.

En anden dag, kylling med peberfrugter, grøn thai karry og kokosmælk,
jasminris.

Så kan jeg ikke huske mere...
--
Sandra
Jeg havde snuppet en frisk squash fra mine forældres have, så
halvdelen af den blev aftens hovedingrediens.
Squashen blev skåret i stave som jeg ristede gyldne i olie. Så kom jeg
et par hakkede løg, salt, peber og noget tomatjuice i, og lod det
boble 15 minutter over svag varme.
Og lidt groft brød er jo altid godt, så dét blev tilbehøret.

Jeg har stadig ikke fået brugt den anden halvdel af squashen, så hvis
der er nogen som har et godt forslag, så skriv løs.

--
.: Kåre Nejmann
Kåre Nejmann skrev i meddelelsen ...
>Jeg har stadig ikke fået brugt den anden halvdel af squashen, så hvis
>der er nogen som har et godt forslag, så skriv løs.
>

Du skærer dem i to langs med frugten, og skraber væk frø-dimsene i midten.
Læg dem i en ovnfast fad smurt m. olie.
Fyld dem med hakket oksekød rørt med æg, hakket persille, 1 fed presset
hvidløg, lidt rasp, lidt revet parmesan.
Mængder ca. 300g kød, 1 æg, 2-3spsk rasp, 2-3 spsk ost.

Mens du er i gang, kan du også fylde med denne fars et par stor løg, eller
halve peberfruger, eller tomat.

En hurtig pasta sauce - svits tynde squash skiver i en pande med
(oliven)olie, lidt løg, når skivene er næsten møre sluk og kom hakket
persille, basilikum (friske), hvidløg hvis man kan lide den, kog pasta og
vend det hele i panden med squash.

Sauce 2 - svits løg i olie, kom squash i skiver i, svits en smule, kom 2
ansjos fileter i og vent til de smelter, tomat, basilikum, kapers og oliver,
lad simre 15 min, lige den tid til at koge pasta.
--
Sandra
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis