Må man lave hul i bærende bjælke til varmerør?

Hej! Kort spørgsmål: må man (vvs'eren) bore hul i en bærende bjælke under gulvbrædderne for at føre et par pexrør igennem?
8 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det kommer meget an på:
Hvor på bjælken det sker!
Hvor store hullerne er!
Og evt. om bjælken er kraftig nok.

Men det gælder generelt at skal der bores huller så skal det ske tæt ved vederlagene/bjælkeenderne og huldiameteren "må ikke være for stor" :o) (Hvis bjælken er 15 cm høj så går det jo ikke at bore et Ø10 cm hul i den)

Og den der bore hullerne og trækker kabler, rør eller slanger skal kende de (tommelfinger)regler der gælder!

Ok fint, så det er i hvert fald en mulighed. Det er nogle standard gamle bjælker i en ca. 100 år gammel bygning. De er vel en 15-20 cm i højden den slags, og pexrørene, som jo kun kræver nogle bitte små huller, vil skulle føres helt ude ved væggen og dermed det sted bjælken støtter. Det lyder som om det er ok
Og nu hvor det er en vvs'er der borer, så kunne man frygte at han kun har en slagboremaskine med beton bor, så hold lige øje med at der bliver brugt et træbor og at der ikke bliver trykket for hårdt, ellers kan du jo risikere at bjælken flækker i længderetningen.
Og så skal du lige pludselig have nye bjælker op også!

Elektronikteknikeren
Han kan låne mit bor
Perfekt, tak for svar!
Du kan altid forstærke bjælken på siden,evt begge sider med fladjern af dimensionen 100mm i højden og 5mm tyk og så en passende længde.
Ja, det kan man da. ibrenekairo.

Men det er svært at se hvad gavn det skulle gøre. Ihvertfald ville der vel skulle bores (endnu) flere huller i bjælken - til bolte!
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis