Lasagne

På onsdag skal jeg have et par venner til middag,og derfor søger jeg en
rigtig god opskrift på lasagne, jeg har lavet lasagne mange gange og den
plejer da også at være rimelig god men man kan vel altid godt tænke sig
at lave noget bedre :-)

Mvh

Jane

3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Her har du min opskrift. Det kan da være, at der er lidt inspiration
at hente der for dig.
Forøvrigt laver vi efterhånden altid selv lasagnepladerne. Det er
egentlig ikke så svært, og når man først har vænnet sig til smagen og
konsistensen, så er det altså svært at spise andet.
Til gengæld "snyder" jeg så lidt med bechamelsaucen og bruger
Karoline's Mornay sauce i stedet.

Ca. 250 g lasagne-plader (helst friske)
en klat smør
1 stort, hakket løg
4 skiver bacon i tern
250 g hakket oksekød
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
1 tsk oregano
1 lille dåse koncentreret tomatpuré
1 dåse flåede el. hakkede tomater
1 1/2 dl bouillon (tern.+vand)
1/2 liter Mornay Sauce (eller lav selv en bechamelsauce)

Svits bacontern, løg og hakket oksekød i smør i en gryde. Svits de
hakkede champignoner med.
Tilsæt tomater og puré, bouillon samt krydderier.

Læg lasagne, kødsauce og bechamelsauce lagvis i et ovnfast fad. Det
øverste lag skal være Mornay Sauce. Drys med revet ost. Sæt fadet på
ovnristen midt i ovnen. Bag lasagnen til overfladen er gylden. (Ca.
1/2 time ved 200° C).

--
Gitte Sørensen
Til den portion lasagne jeg plejer at lave bruger jeg:

200 g Durum hvedemel
2 æg
1 spsk olie
1 nip salt

Melet hældes i en skål. Æggene slåes ud og tilsættes sammen med olien.
Ingredienserne røres sammen (evt. med gaffel). Eller brug en elektrisk
røremaskine med dejkrog (ikke håndmixer).
Når melet har opsuget æggene, æltes dejen godt igennem til den er
blank og elastisk. Hvis den er blevet for hård/tør, så tilsæt lidt
vand. Hvis dejen er for klistret, så tilsæt lidt mere mel.

Rul dejen ud - helst på en pastamaskine, hvor man kører dejen
igennem valserne adskillige gange (fold dejen dobbelt og rul den
igennem maskinen igen - gentages indtil dejen virker helt smidig og
ikke revner i kanterne).
Bagefter køres dejpladerne på maskinen med mindre og mindre mellemrum
mellem valserne - indtil dejen har en passende tykkelse.
Du kan i mangel af en pastamaskine bruge en almindelig kagerulle.

Dejpladerne skal ligge og tørre 5-10 minutter inden du koger dem.
De skal kun koges 1/2 - 1 minut i letsaltet vand.

--
Gitte Sørensen
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis