Lasagne Lav-Det-Selv 3049 01-04-2000 21:17 På onsdag skal jeg have et par venner til middag,og derfor søger jeg enrigtig god opskrift på lasagne, jeg har lavet lasagne mange gange og denplejer da også at være rimelig god men man kan vel altid godt tænke sigat lave noget bedre :-)MvhJane 3 svar Følg tråden Annonce Annonce Annonce
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 21:17 Her har du min opskrift. Det kan da være, at der er lidt inspirationat hente der for dig.Forøvrigt laver vi efterhånden altid selv lasagnepladerne. Det eregentlig ikke så svært, og når man først har vænnet sig til smagen ogkonsistensen, så er det altså svært at spise andet.Til gengæld "snyder" jeg så lidt med bechamelsaucen og brugerKaroline's Mornay sauce i stedet.Ca. 250 g lasagne-plader (helst friske)en klat smør1 stort, hakket løg 4 skiver bacon i tern250 g hakket oksekød 1 tsk groft salt friskkværnet peber 1 tsk oregano1 lille dåse koncentreret tomatpuré1 dåse flåede el. hakkede tomater1 1/2 dl bouillon (tern.+vand)1/2 liter Mornay Sauce (eller lav selv en bechamelsauce)Svits bacontern, løg og hakket oksekød i smør i en gryde. Svits dehakkede champignoner med.Tilsæt tomater og puré, bouillon samt krydderier.Læg lasagne, kødsauce og bechamelsauce lagvis i et ovnfast fad. Detøverste lag skal være Mornay Sauce. Drys med revet ost. Sæt fadet påovnristen midt i ovnen. Bag lasagnen til overfladen er gylden. (Ca.1/2 time ved 200° C).-- Gitte Sørensen
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 21:18 hvordan laver man lasagneplader? LDS Tip Automatisk tip Altid lave priser hos Harald Nyborg! Se ugens bedste tilbud her
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 21:18 Til den portion lasagne jeg plejer at lave bruger jeg:200 g Durum hvedemel2 æg 1 spsk olie1 nip salt Melet hældes i en skål. Æggene slåes ud og tilsættes sammen med olien.Ingredienserne røres sammen (evt. med gaffel). Eller brug en elektriskrøremaskine med dejkrog (ikke håndmixer).Når melet har opsuget æggene, æltes dejen godt igennem til den erblank og elastisk. Hvis den er blevet for hård/tør, så tilsæt lidtvand. Hvis dejen er for klistret, så tilsæt lidt mere mel.Rul dejen ud - helst på en pastamaskine, hvor man kører dejenigennem valserne adskillige gange (fold dejen dobbelt og rul denigennem maskinen igen - gentages indtil dejen virker helt smidig ogikke revner i kanterne).Bagefter køres dejpladerne på maskinen med mindre og mindre mellemrummellem valserne - indtil dejen har en passende tykkelse.Du kan i mangel af en pastamaskine bruge en almindelig kagerulle.Dejpladerne skal ligge og tørre 5-10 minutter inden du koger dem.De skal kun koges 1/2 - 1 minut i letsaltet vand.-- Gitte Sørensen