Renovering af sommerhus - tværbjælker

Hej alle.


Vi overvejer at renovere vores sommerhus, og noget af det, som vi har talt om er at fjerne nogle bjælker, der ligger på tværs af huset og hviler på murene. Vi ved dog ikke, hvad formålet med bjælkerne er, da de ligger uafhængigt af spærrene. Derfor vil vi høre jeres bud på, hvad de er der for, og hvad en alternativ løsning kunne være, hvis de skulle fjernes.


Ser frem til at læse jeres svar.



8 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Og her har I lige to billeder af bjælkerne.
Jo, det lyder meget plausibelt. Det har vi også talt om, men vi var ikke sikre. Ved du, hvad man kan gøre, hvis man vil fjerne disse bjælker?
Dine bjælker virker som spærfødder, der holder huset sammen på tværs så at sige, uden denne ville presset på spærene presse dine vægge ud af.

Man kan godt ændre dette ved bla. at oplægge en kipdrager, så ændre dette udgående pres, til et mindre indgående pres på ydervæggene, men om de kan bære dette pres skal der beregninger til.

Så man ændrer ikke bare sådan lige en tagkonstruktion til bjælkespær tagkonstruktion, det kræver en masse beregninger og indgreb i taget.

Hvad er der af tag på huset ?
Ja, det er jo netop tungt tag, også gør det det hele lidt mere omstændigt.
Ja, det gør det jo. Men jeg ville nu også bare høre, hvad folks umiddelbare forslag var. Vi har, som tidligere nævnt, altid været klar over, at der skulle professionel hjælp til. Men det er stadig rart med lidt inspiration til forskellige løsninger.
Ja, flere inputs til løsninger skader jo ikke..
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis