Hej alle.. mit første indlæg.:
Jeg bor i stuen i en etage ejendom
jeg har rykket mit køkken ind i mit nye køkkenalrum. Derfor stiller Københavns kommune krag om at der skal være mekanisk ventilation. Dvs emhætte… Kulfilter emhætte er ikke godt nok.
Jeg har fået lov til at benytte en skorsten som er i bygningen til min køkkenemhætte.
Det er selvfølgelig ikke vores fælles køkken aftrækskanal eller lignende. Det er en anden skorsten.
Jeg ved ikke hvad denne skorsten tidligere har været brugt til, mit bedste bud er brændeovne eller pejs. men nu er det MIN. Hulet i skorstenen er rellativt stort. Over 23 x 20 cm. (Mursten)
Skorstenen skal være ubrudt hele vejen op til der hvos skorstenen slutter. (det er den) Ellers får mine overboer mad os ind til sig.
Problem.:
Hvad skal jeg gøre.?
1. Skal jeg bare køre et rør ind i denne skorsten og så er den opgave klaret. Eller skal jeg passe på med løbesod.? Eller andet
Eller
2. Skal skorstenen fores med beton, cement, skorstens sok, spiorør. Og hvad er der ellers... jeg har læst en del om løbesod osv. Men kan ikke finde svar på mit spørgsmål.
Københavns kommunes arkitekter har ikke entydige svar, en siger: Ingen foring, eftersom jeg ikke vil åbne en restaurant. Eller på anden måde erhvervsmæssige forhold.
En anden siger foring.
Hmm.
Jeg kan se et problem med foring. Der er vel ca 20 meter fra in stue lejlighed til toppen af skorstenen. Det kan ingen emhætte presse.
Motor på loftet vil jeg ikke betale for.
Hvis spiorøret bliver løsningen. Bliver dette spiorør jo fyldt med vand damp. Og på et tidspunkt får jeg vel flydende uønskede smagsforstærkere tilført min mad, gennem emhætten. Gør jeg ikke ??
Vil sætte pris på råd vejledning.
På forhånd tak.