Lugt i badeværelse.

EISOE
EISOE
2757 7400
Hej.

Jeg har prblemer med lugt i mit nyrenoverede badeværelse i sommerhuset.......

Det har aldrig været et problem før.

Jeg har haft alverdens klogskab ude for at reparere det ( blikkenslager,kloakmester og kloakrenser )

Alt er renset flere gange og gulvafløbet i brusekabinen renoveret. Det skal tilføjes at vandlåsen i brusekabinens afløb fungerer som den skal.

Der er stadig lugt - mest når vi lige har været i bad.

Så var det at jeg kom til at tænke på om det kan have noget med ventilatoren at gøre - om den skaber undertryk i badeværelset og trækker dårlig lugt op ??

Før jeg renoverede badeværelset i efteråret/foråret var der ikke en ventilator - den monterede jeg i forbindelse med renoveringen. Den type, der er fugtstyret og kører ca. 5 minutter efter lyset er slukket.

Måske lidt langt ude - men jeg har pillet ventilatoren fra og synes det har hjulpet. Jeg lavede ikke en ventilationsrist,hvor der kunne komme luft ind til erstatning for det ventilatoren suger ud. Regnede med det var utæt nok ved døren til det

Mon det er nok at lave en ventilationsrist ?

Nogle gode forslag når nu de kloge hoveder jeg har haft ude at se på det ikke kan løse problemet.Hjemmebrygger af specialøl og vin " Bjergbryg

11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Vandlåsene burde jo sikre at der ikke trækkes lugt op den vej!

Men du kan vel teste ved at tage bad med åben dør, evt. åbnet helt ud i den frie luft!

Nu siger du dårlig lugt. Men hvad slags dårlig lugt!

Kan det tænkes at nogle af de materialer du har brugt til renoveringen simpelthen lugter når de bliver våde!
Bitumenprodukter kan godt lugte når de bliver varme og/eller våde. F.eks.
EISOE
EISOE Trådstarter
2757 7400
Tror jeg ikke.

Brusekabinen er beklædt med fliser/klinker efter vådrumsmembranen ( lip ) er det bitumen ? - jeg troede det var asfaltprodukter der var Bitumen - og det er der ikke brugt noget af.
  
Og den dålige lugt er en sur/kloaklugt.

Hjemmebrygger af specialøl og vin " Bjergbryg

Gert.m
Gert.m
1072 3720
slutter muffen tæt ved dit wc? og er der vandlås på din håndvask?

jeg har et gammelt baderum med tilhørende wc og der har jeg det lille problem at muffen under wc ikke slutter helt tæt, og det gir til tider en kedelig lugt. rummet bliver ikke brugt i dagligdagen så der betyder det ikke noget (og det skal laves her til vinter, når jeg ikke kan rode rundt ude mere)


mvh

Gert Møller

ja det kan laves :-

Annonce
EISOE
EISOE Trådstarter
2757 7400
Skrevet af Gert.m på 09 sep 2012 12:36
slutter muffen tæt ved dit wc? og er der vandlås på din håndvask?

jeg har et gammelt baderum med tilhørende wc og der har jeg det lille problem at muffen under wc ikke slutter helt tæt, og det gir til tider en kedelig lugt. rummet bliver ikke brugt i dagligdagen så der betyder det ikke noget (og det skal laves her til vinter, når jeg ikke kan rode rundt ude mere)Tror jeg den gør - men jeg tror da lige at jeg undersøger det igen - toilettet var jo afmonteret da jeg lagde gulvfliser. Og ja, der er vandlås på håndvasken, der virker.

Afløbet fra håndvasken er forbundet til afløbsskålen i bruseren. Den er også renset flere gange.

Hjemmebrygger af specialøl og vin " Bjergbryg

PinkHenrik
PinkHenrik
5405 6300
Nu ved jeg ikke om du har en vaskemaskine derude ?
Jeg havde samme problem i vores bryggers/bad. Jeg fandt ud af at vaskemaskinen ikke havde vandlås på afløbet (skjult installation). Når lugen på vaskemaskine stod på klem, og den ikke havde været i brug et par dage, ja så kom kloak lugten.

Løsningen blev en vandlås på bagsiden, og vupti så lugter der ikke mere.


Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
EISOE
EISOE Trådstarter
2757 7400
Jo, vi har vaskemaskine i huset.

Men den står i bryggerset uden forbindelse med badeværelset - så det er ikke det.

Og der lugter ikke i bryggerset.

Hjemmebrygger af specialøl og vin " Bjergbryg

Annonce
EISOE
EISOE Trådstarter
2757 7400
 "Jeg har haft alverdens klogskab ude for at reparere det ( blikkenslager,kloakmester og kloakrenser ) "

Inkompetente fjolser !

Prøvede en sidste ting - det med pakningen ved toilettet ( købte en blikkenslager til det - ikke den samme som første gang - det var ikke det der var galt )

Han konstaterede at det som de andre havde dømt til at være en vandlås i afløbet - var et knæled - og kun når det var fyldt med vand ( og det var det ikke altid ) virkede det som vandlås.

Nu er der så monteret en vandlås til et par hundrede kroner - og lugten er væk.

Hvorfor der ikke var lugt før jeg renoverede badeværelset - men efter skal jeg lade  være usagt.

Men lugten er væk nu - og jeg er glad

Hjemmebrygger af specialøl og vin " Bjergbryg

Koluda
Koluda
9352 4490
Super, så kan du bade i weekenden uden lugten af kloak.

Utroligt de forrige ikke lige har tjekket op det er en vandløs i afløbet.
Pizzabager
Pizzabager
1876 2750
Skrevet af Koludabyg på 12 okt 2012 20:09
Super, så kan du bade i weekenden uden lugten af kloak.

Utroligt de forrige ikke lige har tjekket op det er en vandløs i afløbet.

måske grimt skrevet men, idag skal man altså selv være rimeligt inde i tingene for at se om det man har fået lavet af udlærte håndværkere nu også er rigtigt.

Jeg kørte vores meget gamle bil (toyota carina E 1993) ned til en mekaniker her forleden dag. den havde knækket en sporestang bagi, og jeg gad ikke ligge på vejen foran huset og skifte den uden lift eller luftværktøj eller noget(er selv udlært mekaniker, på toyota)

Jeg havde købt sporestangen hos toyota og lagt den på bagsædet. også tog jeg hjem og forventede det ville tage et par timer før de ringede og sagde den var klar. 3 timer senere ringede jeg selv derned, og den var sørme klar, og havde været det længe, men nu skulle jeg på arbejde så jeg måtte vente til jeg kom fra arbejde med at hente den(kort dag, tog tidligt fri).

jeg henter bilen og betaler for 1 times arbejde, jeg ved godt de ikke har brugt en time på den, men de fakturere ikke mindre, det er helt normalt, og jeg køre ud af vejen, undre mig over rettet sidder skævt, og tænker hvad har de nu rodet med, men samtidig siger bilen nogen lyde bagfra. jeg drejer ind til siden og kigger på det baghjul hvor sporstangen skulle skiftes, og hjulet sidder utroligt skævt, så skævt så bagenden tvinger mig til at dreje kontra med rettet(derfor rattet er skævt når man forsøger at køre ligeud) jeg kører tilbage og siger det og får en mekaniker med ud og kører, han siger han havde travlt og ikke tid til at prøvekøre bilen, nu han prøver den kan han godt mærke der er noget galt.. den lyd bilen laver bagi er hjulet der river gummi af dækkene fordi baghjulene prøver og kører ind mod hinanden.

nå men en lang historie kort, hvis jeg havde meldt en bil klar med sådan en klar fejl dengang jeg var mekaniker ville min værkfører være kommet og bogstavligt talt givet mig et dummeslag.. men han virkede som om det var helt normalt i en travl tid..

700 kr + moms og div miljøtillæg ialt 890 kr. det er okay, var det på et mærkeværksted var det blevet meget mere, men så havde bilen nok også være i orden..
Koluda
Koluda
9352 4490
Skrevet af Pizzabager på 12 okt 2012 20:56

måske grimt skrevet men, i dag skal man altså selv være rimeligt inde i tingene for at se om det man har fået lavet af udlærte håndværkere nu også er rigtigt.
Overhovedet ikke, helt enig men det jeg har set her de sidste 2-3 uger hos en bekendt, der har fået lavet arbejde af 3 forskellige tømrer, 2 af dem fordi undertegnet ikke længere kunne lave arbejde for ham, så han valgte en tømrer som ikke burde lave tag overhovedet, hvilket han dog også nu har erkendt.

Værre klamp skal man lede længe efter, og her snakker vi altså om ting der ikke sådan lige er til at rette op igen, uden at starte forfra, og han har jo allerede betalt dyre domme, først for at få tømrer nr.1 til at lave arbejde, herefter tømrer nummer 2 for at rette op til diverse fejl efter tømrer nr.1, men tømrer nummer 2 er  lige så ukompetent, og retter faktisk ikke noget videre på det, men lukker hele lortet til igen, og tager så betaling for at pille x m2 tag af, og lægge det på igen.

Så kommer jeg så og siger hele lortet skal pilles ned, og af lægter, klemlister og undertag, tagfod af  også en ommer derfra, ikke lige det manden ville hører efter 2 forskellige firmaer nu har været på.

 Efter dette skulle jeg så lige se på hans hus, som han har problemer med at holde varmen på på 1.salen, her trækker det så meget at selv med radiatorer kørerende på 3-4 stykker, og genveks der bulder derud af, kan de ikke holde varmen allerede nu.

Huset er totalrenoveret i 2007, med nyt tag, ny 1.sal,  komplet genveks installation.

Listen over fejl der er lavet af den tømrer i 2007 er så stor jeg dårligt kan huset det hele længere, men næver et par punker her i bunden, der er dog væsentligt flere problemer,  her har tømrer nr. 2 dog også været på spil, fordi den har ombygget lidt på 1.salen her i 2012, efter nedtagelse af en skorsten, og opbygning af 1 badeværelse, og hans klamp er ikke meget bedre end den tømrer fra 2007, den væg han lavede i badeværelset er så dårligt lappet sammen igen, at det skal pilles ned, det vil en maler med garanti ikke skulle hænge på, den sladsker et par cm ved samlingen, når man trykker på den, og her skal loftet også ned igen, både i badeværelset og hvor skorstenen stod, der er ikke lavet damspærre på hverken badeværelset, eller efter nedtagningen af skorstenen, ligesom der hverken er blevet isoleret henover loftet, eller mellem spærene som på resten af huset, dette kom tydeligt frem med et termografi kamera, som jeg så billeder fra, og var chokeret over at dette var en hus efter en totalrenovering i 2007, som skulle være uden besparelser hvad isolering, og indeklima indebar.

De groveste fejl er bla.

Der er ikke lavet tagfod, men bare smide en 600mm bred krydsfiner ovenpå spærene, så som lægger af på murkrone da der er en smule skalk på huset, krydsfiner er opklodset i bunden og heri er der  monteret et snefangsrør, direkte på krydsfineren er der monteret lægter, dvs, vandet og møg fra undertaget kommer kun til anden sidste lægte, så kommer der ikke længere.

Der er ikke anvendt bindere overhovedet på taget, som også lægger som noget der er smidt op, utroligt det stadig lægger på taget her 5 år efter, kan kun være fordi det er tungt tag med dybe false, som faktisk låser godt i hinanden.

Den nederste del at taget i den "varme" skunk er mangelfuldt isoleret, nogle steder er der op til 20cm usioleret hul mellem murkrone og "varm" skunk, for varme er der ikke meget af, der er jo lavet ventileret tagfod, og ingen vindspærre, så den blæser direkte ind i skunken under tagfoden, og her lige bag spærene lægger så alle genveks rørerene som heller ikke er isoleret, så det er ikke svært at forstå af luften fra genveks anlægget er væsentligt køligere end rum temperaturen, og det så bliver ret svært at varme rummene op.

Herudover er alle skunkrum fyldt op med isoleringsrester fra hele renoveringen, orkede han ikke at køre væk, og kunne så dække over de huller på op til 5-20 cm der var mellem isoleringen i bjælkelaget flere steder.

Damspærre i hele 1.salen er ikke tapet, og udført utroligt sjusket ligesom hans isoleringsarbejde, med rigtigt mange huller og samlinger uden understøttelse, også var han ikke helt enige om hvordan den skulle trækkes, nogle steder er  den trukket til spærfod / tagfod, og andre steder kun til underkant skunk stolpe, den er dog ingen steder afsluttet tæt, så det kolde træk i skunken føles ret tydeligt på gulvene på hele 1.salen, og en tætning mellem damspærre på skunk, og den damspærre der går til spærfod / tagfod, har heller ikke kunne lave da alle genveks, kabler, pexrør  osv.. jo netop er trukket   på kryds og tværs i skunken, så denne kunne så ikke laves efterfølgende.

Efter min vurdering er det ikke muligt at rette op på disse problemer uden at pille hele 1.salen ned igen, også starte forfra, men med alle de penge de ofrede på huset for 5 år siden, ved den store renovering er det jo ikke lige det økonomien er til, så jeg har fået til opgave at forsøge at finde løsninger der kan minimere problemet, som kan laves gennem skunken og gennem taget, for heller ikke alle skunke er til tilgængelige i huset.

Men der er MANGE flere fejl som jeg ikke lige har skrevet her, disse er dog bare de groveste pt.

Så jeg må nok erkende, at jeg har set nok af dårlige FAGFOLK lige pt.... så kan ude mærket godt forstå dig, og syntes på ingen måder det er grimt skrevet.

Og ja, jeg har billeder af alt dette, så kommer nok med en link til billeder af hvordan tingene IKKE skal se ud, når man har uddannede håndværker på ens hus.
Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Populært lige nu

 1. Mobil varmepumpe til garage/bryggers
  Grøn energi og sparetips (læst 204 gange)
 2. Zink eller Alu
  Lav-Hus (læst 196 gange)
 3. Tagrende i forkert rækkefølge :O ?
  Lav-Hus (læst 340 gange)
 4. Loftlampe rawlplugs
  Lav-Hus (læst 731 gange)
 5. Fejlmelding VW Golf Sportsvan - trailer
  Lav-Bil (læst 208 gange)
 6. Trailertilslutning C5
  Lav-Bil (læst 389 gange)
 7. Fyldt med brokker i jorden
  Lav-Have (læst 442 gange)
 8. Male facade - men hvordan med det gamle puds?
  Lav-Hus (læst 260 gange)
 9. Dør klokke virker ikke
  Lav-Hus (læst 176 gange)
 10. Hvordan fjerner man humlebier ?
  Lav-Have (læst 84974 gange)

Artikler & guides

Giv nyt liv til hjemmet med kalkmaling

Giv nyt liv til hjemmet med kalkmaling

Brugen af kalkmaling er utrolig trendy, da det giver et råt og naturligt resultat. Overvejer du...

Få nemt og hurtigt flotte trægulve med maling

Få nemt og hurtigt flotte trægulve med maling

Er det på tide at give nyt liv til brædderne i hjemmet? Måske dine trægulve er blevet lidt for...

Skab en unik væg med indfarvet spartel

Skab en unik væg med indfarvet spartel

Du bør læse med i denne guide til brugen af indfarvet spartel, hvis du er træt af at have et hjem...

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis

Se også