Click-Line indmuring

Hej alle

I forbindelse med renovering af huset, har jeg trukket en del netværkskabler til alle husets rum. Disse er samlet i nærheden af fiberboksen, jeg påtænker at samle dem i en click-line monteringspanel da det er pænt og pladsbesparende. Jeg har lige nu brug for 6 udtag. 
http://www.elonlinesalg.dk/lk-lexco...ine-hv.htm 

Jeg har nogenlunde styr på hvad der skal bruges af konnektorer og monteringsrammer, problemet opstår idet jeg gerne vil have det planforsinket i muren og ikke et underlag som dette, jeg ellers først havde fundet: 
http://elbutik.dk/catalog/clicline-...-4263.html 

Jeg har fundet sådan en dåse her:
http://www.elonlinesalg.dk/kanaldaa...-modul.htm 

Men kan den bruges til indmuring?

Væggen dåsen påtænkes at indmures i er en helstensvæg, så der bliver ikke problemer med dybden. 

Eneste alternativ jeg kan komme i tanke om, hvis det skal være indmuring, er at sætte nogle stykker af disse ved siden af hindanden i en almindelig fuga dåse. Men synes det hurtigt bliver kluntet at se på..
http://www.elonlinesalg.dk/lk-lexco...a-hvid.htm 

Hilsen Kim
7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Dine links virker ikke.

så vidt jeg husker er clickline kun til montering i kanal, men kan ikke lige se det du linker til, da dine links ikke fungere. så skal du mure noget ind skal du bruge en lk indmuringsdåse http://www.greenline.dk/Lauritz-Knudsen-FUGA-1/LK-Fuga-Indbygningsdaaser-6/LK-Fuga-Indmuringsdaaser-1050
Det var da irriterende at mine links ikke fungere!

Vi prøver bare igen:

Monteringsramme jeg gerne vil anvende

Grunden til jeg gerne vil benytte denne fremfor std. Fuga udtag er at jeg ellers skal have 3-4 1½M dåser siddende ved siden af hinanden - hvilket ikke er så pænt igen.

Derfor tænker jeg at man måske kunne have held med at indmure en kanaldåse, og montere en ramme omkring den.

Jeg er selvfølgelig godt klar over det ikke er sådan det er tiltænkt, det er vel ikke lav-det-selv for ingenting, men er det helt ud i skoven?

Håber links er bedre nu 
Du kan nok godt mure den inde, og bruge den ramme, men lovligt bliver det ikke. så det kan bestemt ikke anbefales. Du kunne så sætte et stykke kanal eller boks op der er beregnet til clickline, men så bliver det ikke plant med væggen..

ellers må du jo nok nøjes med 3 fuga dåser med dobbelt pds udtag i hver.
Skal det nu også være lovligt?  Ej, det er fint du lige gør opmærksom på det, troede bare der var lidt videre rammer når du det ikke var stærkstrøm?! Nu skal du ikke også fortælle mig, at det kræver en installatør skal lave det, for så bliver jeg da sindssyg!

Regler er selvfølgelig regler, men kan nu ikke se den store forskel i at sætte et Fuga udtag i muren og et Clickline udtag i en dåse?

Findes der virkelig ikke udtag som det jeg har kig på, der kan indmures?
Annonce
Nej når det bare er pds må du gerne selv rode med det Jeg kender desværre ikke andre dåser du kan bruge i stedet. Men du kan jo prøve at ringe til et par eshops og få dem til at give deres bud. Det har jeg god erfaring med, der er sikkert et eller andet som jeg ikke kender til.

der er nok heller ikke lige nogen forskel at se, om man mure den ene eller anden ind. men det har noget at gøre med hvad dåsen er lavet til, og hvilke regler og normer den skal leve op til.
Men i bund og grund kan du jo gøre som du vil, der sker sikkert ikke noget ved at du mure den ind, men ved et evt salg vil den nok få en bemærkning i el rapporten.
Det kan godt være at du får et lille problem med kanaldåsen, da så vidt jeg husker er den ikke tæt, så din mørtel vil trænge ind i den...

Kommer dine kabler i skjulte rør, for ellers har jeg svært ved at se fidusen med indbygning.

Hvad med at bruge en patchbox el nr 10.86.019.690. ean nr. 57.03302.065597 

"Bruges til mindre data- /teleinstallationer. Anvendes til henholdsvis UTP og STP konnektorer, der monteres i patchboxen ved hjælp af montagerammer. 
Patchbox med 16 huller, udført i aluzink. Pulverlakeret på alle udvendige sider i farverne lysegrå RAL 7035 eller hvid RAL 9010. Mulighed for kabelindføring fra alle 4 sider. Flanger og skruer medfølger."
http://www.greenline.dk/Soeg.aspx#s...1086019690 
Og så er der plads til fremtidige udvidelser...

Den er godt nok ikke til indmuring, men måske kan du fuske den ind i væggen   





Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis