Lysdæmper til normal loftlampe

Da jeg er flyttet ind i min fars kælder, kunne jeg godt tænke mig, et noget skarpere lys, da det nuværende får det til at ligne en skummel kælder. Derfor tænker jeg, at sætte en/nogle kraftigere loftlamper op, som skulle sættes til en lysdæmper ved siden af min seng. 
Min tanke var lidt, at føre en ledning fra en stikkontakt hen til en lysdmæper (samme ledning), og derefter op til lampen/lamperne. 
Har dog ikke nogen ide om hvordan dette skal fuldføres, og derfor laver jeg denne tråd. 

Håber virkeligt, at i kan hjælp mig.

Hilsen
Gerner 
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Du kan købe nogle extra kontakter der skal i stiket før ledningen til lampen, med disse kan du med en fjernbetjening både tænde og slukke lyset men også dæmpe det. Der er dog en begrænsning på hvor mange w. der må gå igennem de kontakter. Du kan finde dem hos Onkel Harald.
www.harald-nyborg.dk
Søg på nr. 9362
Det er sikkert sådan en her du mener: http://www.harald-nyborg.dk/p9362/lysdaemper-t-fjernb-6137-200w
Vil bare helst undgå fjernbetjening, da jeg stadigt ikke ved, hvor kablet kommer til at være. Kunne være, at de skal sidde på den anden side af en betonvæg.

Men igen, ville man ikke bare kunne sætte et forlænger kabel i stikkontakten, og så efterfølgende sætte lysdæmperen på forlængeren og så ind i lampen?
I dit indlægs spøgsmål, forstår jeg det sådan at du faktisk ikke ved så meget om el indstalationer og udførelsen af disse. Derfor anbefalede jeg dig at købe et færdigt sæt !
Se sålænge det drejer sig om at sætte en stikkontakt i den eksisterende, må du lave det, men skal du først til at trække nye kabler (faste indstalationen ) Så må du ikke !
Da vi her på LDS ikke må opfordre til ulovligheder, og du muligvis ikke engang må bo i den kælder, vil det være dumt at lave for meget ud af tingene.
Har skam ikke tænkt mig, at lave nye el-installationer, så intet ulovligt.
Det jeg godt kunne tænke mig var, at lampen skulle kobles direkte til en stikkontant, men istedet for, at der er sådan en ekstra færdigbygget lysdæmper, så tænkte jeg på at skære ledningen op, lodde den sammen med en lysdæmper, og så videre lodde den til lampen.
Om dette er ulovligt ved jeg ikke, men vil da se pænere ud vil jeg mene.


Edit:

Tænkte lidt på sådan en her: http://www.dioder-online.dk/index.p...;Itemid=33

Hvordan den virker er mig dog en gåde. Ligner lidt, at man skær kablet over, og lodder hver enkelt ledning i hullerne "ind" og derefter lodder den anden ende på "ud" indgangene. 
Den du henviser til er kun beregnet til 12 v. og ikke 220 v. som du har i stikkontakten, det vil være forbundet med direkte livsfare at forbinde den til 220 v. du kan købe en lysdæmper til at montere på ledningen i næsten ethvert bygge marked.
du kan godt få en dæmper hvor du i princippet klipper lampeledningen over og sætter dæmperen imellem, søg på google efter gennemgangs lysdæmper-->

evt.
http://eshop.silvan.dk/vare_Gennemgangs--lysdaemper_36445
el.
http://lite-house.dk/shop/5-032-2-gennemgangs-lysdaemper-7044p.html

de findes i flere afskygninger
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis