Monarperm plus og ibf dobbelt s ???

Er der nogen herinde, som kan give mig et konkret svar på om icopal monarperm plus må bruges sammen med ibf dobbelt S ? Jeg har 3 steder fundet svar på, at det ikke er godkendt. Men vil lige have jer andres syn på det også.

Duko.dk
Icopal.dk
Og icopal monteringsvejledninger


For mig og se, så kan de 2 ting ikke bruges sammen, der er 35 grader hældning på taget

Elektriker i midt og vestjylland.
7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg har svært ved at se hvorfor Monarperm plus ikke skulle kunne bruges sammen med betontagsten.

Om det er Moniers B&C, Benders, IBF eller Climalife tagsten der er på huset er undertaget jo underordnet.

Kan forstå nogle har forbehold mod vingetegl som lukker mere lys ind end andre, men udover dette har jeg svært  ved at se hvorfor en undertags producent skulle tage forbehold mod et tegl eller betontagsten frem for andre tagbelægninger.
Hvis man læser, på f.eks icopal.dk så står der, hvis man kigger ud for dobbelt S og middellav undertag, som monarperm plus jo er, så står der "ikke godkendt" . Hvis man derimod bruger undertag af en middelhøj klasse, så står der godkendt.

Det gælder også hvis man går ind på duko.dk
Der kan man se, at dobbelt S er i en kategori, som hedder mere åben, når der er under 40 graders hældning. Og kigger man lidt længere, kan man se, at et "mere åbent" tag, skal have undertag som er i kategori der hedder middelhøj eller høj.

Så som jeg læser det flere steder, så er det ikke i orden. Men hører meget gerne andres holdning til det. Og hvis der er nogen, som har andre ting, jeg skal kigge på, så sig endelig til.

Elektriker i midt og vestjylland.
Du er rigtig blevet undertagsspecialist hva' Omex. :o)

Det kan jo værre svært at analyserer hvorfor Icopal sætter den begrænsning. Og hvad der ligger til grund for DUKO's opdeling i de enkelte klasser burde fremgå af deres hjemmeside. Men det gørt det ikke.

Men der må jo være nogle fælles karakteristika for de enkelte klasser. Måske vægt, lysægthed, materialetype eller andet. Du kommer til at spørge enten DUKO eller Icopal.

Men jeg går udfra at du har brugt DUKO's "VÆLG ANVENDELSESKLASSE FOR UNDERTAG" for at nå frem til din din konstatering?

Og egentlig er der noget der undre mig med de banevareundertage!
Arbejdslønnen ved oplægningen er jo tårnhøj i forhold til prisen på undertagsmaterialet! Hvorfor overhovedet spilde tid på at oplægge Klasse Middellav eller Klasse Lav?
Gad vist om ikke arbejdslønnen udgør mindst 80% af prisen på et undertag. Og så kan det vel være næsten ligemeget om man giver 15 eller 25 kr for en kvadratmeter undertag.

Men i dit tilfælde, Omex, så ender fordelingen for din tømrermester nok med 99% til arbejdsløn - og den sidste procent for Monarpermen! :o)
Ja, lige præcis der hvor man vælger klasse. Nu kiggede jeg lige lidt rundt, fandt en tilfældig side, som sælger blandet andet under tag. Der er da lidt prisforskel, 50 m plus til ca 850 kr eller 30 m monarperm 1000, som er i den klasse som er middelhøj, koster ca 950 kr. en prisforskel pr. meter 14,66 kr. på et tag som mit, (bare et gæt) vil jeg tro der er brugt 150 m. Har ikke lige sat mig helt ind i, hvor meget der skal bruges.
Det ender jo så med 2200 kr i alt. Det synes jeg jo ikke er ret meget, ihvertfald ikke i forhold til at skulle lave noget om. Ellers så skal man jo bare ligge 2200 + avance lagt ind i tilbudet og så bruge noget ordentligt, men han ved jo tilsyneladende ikke bedre. Desværre for mig og for ham

Og ja, de tabeller er lavet ud fra tykkelse, gennemtrængningstid osv. Noget i den stil ihvertfald, som gør, at man ved at bedre eller anderledes "over tag" kan købe et lidt billigere undertag og derfor spare lidt.

Jeg synes også, at jeg er ved at have kigget en del igennem, men ret skal være ret og jeg vil ikke have noget klamp, heller ikke på mine forældres tag, det er akurat det samme, som er lavet der ude og samme materialer, eller ihvertfald nogen magen til.

Jeg har en bygningssagkyndig med på råd, han har så også været oppe og konstatere en masse andre ting. Så det kan jo godt gå hen og rende i langdrag det her tag projekt, som jeg jo synes, at der skulle være en nem og overskuelig opgave at gå til. Jeg fik jo et godt tilbud, så gad jeg ikke selv til at bygge stillads rundt om huset, men det må jeg jo nok indrømme, at det var lige billigt nok, selv om det jo ikke skal komme an på prisen, tingene skal jo bare være i orden.

Elektriker i midt og vestjylland.
Icopal har åbent igen på mandag kl 8, der ringer jeg til dem. De har jo sikkert et tæt samarbejde med duko. Ellers så ringer jeg da også bare til dem. For at finde ud af helt præcist, hvad det skyldes, at det ikke er godkendt.

Elektriker i midt og vestjylland.
Annonce
Er blevet lidt klogere.

Ibf dobbelt S er som man jo kan læse en beton tagsten. Så hvis man vælger dobbelt s på duko.dk, så er det tegl. Men så længe, at man så vælge en falstagsten i beton istedet, så kan en middellav godt bruges som undertag, med en hældning på 30 grader, som mit hus har. Så jeg er blevet lidt klogere i dag.

Elektriker i midt og vestjylland.
Ja, mon ikke det er en fejl hos Duko, dobbelt S har aldrig været et tegl, men en betontagsten.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis