Kvæder

Vi har et meget stort Kværde-Træ, frugterne ligner meget store pærer.

Ud over kvæde-gele, hvad kan vi så bruge kvæde-pærerne til ???

2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Kvædens duft og smag er rund og fyldig. Den egner sig ikke til at
supplere noget, da den har kraft nok i sig selv.

Det mest vellykkede var et hvidt brød (franskbrød) med ganske
lidt mos af busk-kvædens frugter.
En skefuld mos i pandekagedejen er meget velsmagende.
Forårsruller vinder også i smag med denne krydring, især sammen
med ingefær og peberrod.
Marmelade med citrusfrugter eller solbær vinder også i smag ved
tilsætning af lidt kvæde-mos.

Generelt må kvæder betragtes som et stærkt krydderi, selv om duften og smagen er meget behagelig. Derfor skal de anvendes i
meget små mængder.

Med venlig hilsen, Emil

Ja, jeg slog det lige efter i "Håndbog i vinfremstilling på danske bær
og frugter" af Anita Holmen & Lis Poulsen.
Jeg har endnu ikke fået afprøvet nogle af opskrifterne i bogen selv,
da jeg først erhvervede bogen her engang i efteråret, men jeg har da
tænkt at forsøge mig med lidt hjemmebryg engang til næste år.
Man skal ifølge bogen kunne brygge vin på mange andre ting end de
traditionelle (druer, æbler, kirsebær), f.eks. ribs, solbær, hyben,
rønnebær, hyldebær, rabarber, jordbær, hindbær, græskar, brombær,
blåbær, tyttebær m.m.

I bogen er der opskrift på to forskellige slags vin med kvæder.
Man kan enten bruge kvæderne alene, eller man kan bruge halvt kvæder og halvt figner.
Afhængig af den anvendte sukkermængde skulle man kunne opnå et alkoholindhold i vinen på 12 - 16 % !!

--
Gitte Sørensen
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis