Kvæder Lav-Det-Selv 3049 01-04-2000 20:46 Vi har et meget stort Kværde-Træ, frugterne ligner meget store pærer.Ud over kvæde-gele, hvad kan vi så bruge kvæde-pærerne til ??? 2 svar Følg tråden Annonce Annonce Annonce
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 20:46 Kvædens duft og smag er rund og fyldig. Den egner sig ikke til atsupplere noget, da den har kraft nok i sig selv.Det mest vellykkede var et hvidt brød (franskbrød) med ganskelidt mos af busk-kvædens frugter.En skefuld mos i pandekagedejen er meget velsmagende.Forårsruller vinder også i smag med denne krydring, især sammenmed ingefær og peberrod.Marmelade med citrusfrugter eller solbær vinder også i smag vedtilsætning af lidt kvæde-mos.Generelt må kvæder betragtes som et stærkt krydderi, selv om duften og smagen er meget behagelig. Derfor skal de anvendes imeget små mængder.Med venlig hilsen, Emil
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 20:47 Ja, jeg slog det lige efter i "Håndbog i vinfremstilling på danske bærog frugter" af Anita Holmen & Lis Poulsen.Jeg har endnu ikke fået afprøvet nogle af opskrifterne i bogen selv,da jeg først erhvervede bogen her engang i efteråret, men jeg har datænkt at forsøge mig med lidt hjemmebryg engang til næste år.Man skal ifølge bogen kunne brygge vin på mange andre ting end detraditionelle (druer, æbler, kirsebær), f.eks. ribs, solbær, hyben,rønnebær, hyldebær, rabarber, jordbær, hindbær, græskar, brombær,blåbær, tyttebær m.m.I bogen er der opskrift på to forskellige slags vin med kvæder.Man kan enten bruge kvæderne alene, eller man kan bruge halvt kvæder og halvt figner.Afhængig af den anvendte sukkermængde skulle man kunne opnå et alkoholindhold i vinen på 12 - 16 % !!-- Gitte Sørensen