Kolesteroldiæt

Hej Alle
Min mand har i snart 2 år været på en meget streng kolesteroldiæt. Der
betyder, at alt kød (til middagsmad) skal være 10% og under. Pålæg 5% og
derunder osv. Her er tale om kilokalorie% og altså ikke den der står på
varedeklarationen. Her kommer så mit problem. Manden elsker mad men det skal
helst være med brun sauce, stegt flæsk og persillesauce osv. Han hader alle
former for youghurtsaucer, creme fraiche osv. Han lever ganske vist endnu
men er generelt ikke særlig glad for den mad jeg er nødt til at lave til
ham. Fisk kan han heller ikke rigtig lide. Nogle gode ideer??????
Rikke

2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Normalt vil jeg gerne hjælpe med opskrifter etc. Men i dette tilfælde synes jeg det er umuligt!

Hvis manden _vil_ begå langsomt selvmord, så lad ham selv lave sin mad.

I ved jo godt hvad løsningen er, så hvorfor overhovedet spørge her? Der findes jo ingen mirakelkur !
--
Med venlig hilsen/kindly regards
Jan Hald
Snekkersten, Elsinore, Denmark

Det er ikke noget problem!

Brun sauce kan laves på mange måder. Også fedtfattige.

Jeg går ud fra, at du kan lave sovs uden at få præcise mål på ingredienserne. Jeg laver som regel mad efter hovedet... bruger et drys af dit, en sjat af dat, et skvæt af dit, en skwiis af dat o.s.v.

BRUN SOVS uden fedt:
Start med at brune finthakket løg (lille eller stort efter ønske og lyst) i
et par dråber olie. Der skal kun et supersupertyndt lag på panden - og det
må gerne være oliven eller rapsolie. Varm olien op og tilsæt løgene.

Og her kom så kunsten: hav en kande/kedel kogende vand klar.

Rør rundt i løgene og tilsæt en spiseskefuld kogende vand, når løgene er
varmet op. Rør rundt. Tilsæt endnu en spiseskefuld, når den første er dampet
af. Bliv ved på den måde til løgene er møre og brune. Sådan kan man også
brune løg til hakkebøffer!

Tilsæt væde (skummetmælk og/eller boiullon) når løgene har en tilpas mørk
farve. Uden at de er blevet brankede, selvfølgelig.

Brug en mørk bouillon, der er afskummet for fedt.
Sovsen kan krydres med soya (sød eller salt efter smag), ketchup, en dåse
flåede ttomater, paprika, peber.....

Grønsager (rodfrugter diverse er rigtig gode) kan finthakkes og koges med -
og sovsen blendes inden den evt. jævnes, hvilket ikke nødvendigvis behøves,
hvis der er masser af rodfrugt i.

Jævn om nødvendigt sovsen med maizena, der er rørt op i vand.

PERSILLESOVSEN:
Lav den på halv skummetmælk og halvt letmælk.
Jævn sovsen med maizena, der er rørt op i vand - eller med den gammeldags
rysteblanding mel/vand, som efterfølgende koges godt igennem for at tage
melsmagen.

Tilsæt rigeligt med persille. Smag til med salt og hvid peber.

STEGT FLÆSK
Det skal kun spise en sjælden gang imellem, for sundt er det ikke. Men det
smager dejligt :-)

For det første: glem den panerede udgave, der steges i margarine/smør.
Den er kort og godt for fed, ulækker og usund.

Find noget flæsk, der er så magert, som muligt. Og køb hellere for lidt end
for meget, selvom der er tilbud på det ;-)

Steg ved halvsvag varm på en teflonpande. Vend hyppigt. Hæld overskydende
fedt fra. Læg til sidst flæskeskiverne på køkkenrulle, der er lagt på
avispapir, så mest muligt at det overskydende fedt suges af.

Og så sørger man blot for at spise masser af kartofler og den sunde
persillesovs - og få skiver flæsk. Altså ikke ti skiver flæsk til 2
kartofler, men hellere omvendt!

Jeg vil i øvrigt anbefale dig, at I anskaffer og prøver et program, der
hedder Fatlow. Det er genialt til at tjekke sine spisevaner og lære, hvordan
man kan finde en bedre balance mellem protein, fedt og kulhydrat.

Fatlow kan hentes i en prøveverserion, der kan bruges i begrænset omfang.
Man kan ikke taste sine egne opskrifter ind eksempelvis, medmindre man køber
en registreringsnøgle til programmet. Den koster 250-300 kr. og det er
pengene værd!!
http://www.fatlow.dk

Mvh. Lisbeth

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis