Kanelsnegle

Jeg har tænkt mig og lave kanelsnegle sammen med min datter og ville derfor gerne høre om der er nogen der ligger inde med en rigtig god opskrift a'la dem man køber hos bageren.

1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Værs`go Johnny! Her er min opskrift på kanelsnegle- nok ikke helt som
bagerens, da de oftest bruger en wienerbrødsdej. Men denne her er nu
ikke så dårlig. Du kan evt. undlade kardemommen, da det ikke er alle,
der bryder sig om denne smag. Jeg synes friskkværnet kardemomme, brugt i
sådan opskrift, er på sin plads.

Ingredienser til 18-20 stk snegle:

1½ dl mælk
35 g. gær
75 g. margarine
1 æg
12 hele kardemommekapsler (pil frøene ud og kværn dem)
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
ca. 375 g. hvedemel

Fyld:
110 g. margarine
60 g. sukker
50 g. marzipan
1 spsk. kanel

Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i lunet mælk. Tilsæt æg, kardemomme, sukker, salt og
halvdelen af melet. Ælt lidt igennem og tilsæt så blødgjort margarine.
Når ovennævnte et blandet godt, æltes resten af hvedemelet i, lidt efter
lidt, indtil dejen er har en god konsistens. Tilsæt evt. mere mel hvis
dejen er for klistret. Sæt til hævning i 60 min. et lunt sted uden
træk.

Bland fyldet så det er klar senere.

Den hævede dej æltes let igennem, og rulles nu ud til en plade på 25x40
cm. Fordel fyldet jævnt over pladen og rul den sammen på bredeste led.
Skær "pølsen" ud i 18-20 stk. snegle og placer dem på 2 bagepader. Husk
at "snippen" skal bøjes ind under sneglen, så den beholder faconen under
bagningen. Sæt sneglene til hævning i 60 min.

Bages ca. 10 min ved 225 g

Håber du kan bruge denne opskrift, som jeg selv har brugt mange gange.

M.v.h:-)
SEB

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis