Kanelsnegle Lav-Det-Selv 3049 01-04-2000 20:09 Jeg har tænkt mig og lave kanelsnegle sammen med min datter og ville derfor gerne høre om der er nogen der ligger inde med en rigtig god opskrift a'la dem man køber hos bageren. 1 svar Følg tråden Annonce Annonce Annonce
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 20:10 Værs`go Johnny! Her er min opskrift på kanelsnegle- nok ikke helt sombagerens, da de oftest bruger en wienerbrødsdej. Men denne her er nuikke så dårlig. Du kan evt. undlade kardemommen, da det ikke er alle,der bryder sig om denne smag. Jeg synes friskkværnet kardemomme, brugt isådan opskrift, er på sin plads.Ingredienser til 18-20 stk snegle:1½ dl mælk35 g. gær75 g. margarine1 æg12 hele kardemommekapsler (pil frøene ud og kværn dem)2 spsk. sukker½ tsk. saltca. 375 g. hvedemelFyld:110 g. margarine60 g. sukker50 g. marzipan1 spsk. kanelFremgangsmåde:Rør gæren ud i lunet mælk. Tilsæt æg, kardemomme, sukker, salt oghalvdelen af melet. Ælt lidt igennem og tilsæt så blødgjort margarine.Når ovennævnte et blandet godt, æltes resten af hvedemelet i, lidt efterlidt, indtil dejen er har en god konsistens. Tilsæt evt. mere mel hvisdejen er for klistret. Sæt til hævning i 60 min. et lunt sted udentræk.Bland fyldet så det er klar senere.Den hævede dej æltes let igennem, og rulles nu ud til en plade på 25x40cm. Fordel fyldet jævnt over pladen og rul den sammen på bredeste led.Skær "pølsen" ud i 18-20 stk. snegle og placer dem på 2 bagepader. Huskat "snippen" skal bøjes ind under sneglen, så den beholder faconen underbagningen. Sæt sneglene til hævning i 60 min.Bages ca. 10 min ved 225 gHåber du kan bruge denne opskrift, som jeg selv har brugt mange gange.M.v.h:-)SEB