Kalkunbryst

Brun kalkunbrystet af. Sauter nogle finthakkede peberfrugter let. Lad begge
dele køle lidt af. Smør brystet ind i flødeost (evt. med foretrukken smag
(nej, ikke reje...)) blandet med peberfrugteen. Pak det hele ind i
butterdej - og så i ovnen.

Spicker

1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
1. Kalkun i chokoladesauce: (den svære)

Mole Poblano de Guajolote (Krydret sauce fra byen Pueblo (syd for Mexico City)
med kalkun) hedder denne mexikanske nationalret. Den stammer fra konventet
Santa Rosa i Pueblo. Nonnerne lavede den første gang som et måltid for
velgørere, der havde bekostet en ny afdeling af klosteret. Fuld af entusiasme
tog nonnerne næsten alt hvad der var i køkkenet og dette blev resultatet.
Rettet her er tilpasset en smule til dansk smag og til tilgængelige
ingredienser. I stedet for kalkun kan man bruge kylling. Den hedder i så fald
Mole Poblano de Pollo.

Ingredienser (8 -10 portioner)

2,5 kg kalkunbryst (eller 3 kyllinger a 1,2 kg)
1 stort løg
3 hvidløgsfed
1 gulerod
1 dåse flåede tomater
3 hønsebouillonterninger
sort peber
vand
2 spiseskefulde vindruekerneolie
1 løg, hakket
50 g afskallede mandler
50 g rosiner
1 skive franskbrød
50 g sesamfrø
1 tsk Sambal oelek (stærk chilisauce)
1/4 tsk stødte nellikker
1/4 tsk kanel
1/4 tsk formalede korianderfrø
1 prise formalede anisfrø
1 prise sort peber
1/4 tsk salt
50 g mørk, bitter chokolade
25 g ristede sesamfrø

Fremgangsmåde:

Kom kalkunbrystet (eller kylling) i stor gryde med gulerod, løg, hvidløg,
saften fra en dåse tomater, 3 hønsebouillonterninger og lidt sort peber. Dæk
med vand og kog til kødet er mørt (1 - 1 1/2 timer).
Tag kødet op af gryden, skær brystet i skiver (eller del kyllingen). Brun det
let i olie. Stil tilside i stor ildfast skål.
I en blender kommes dåsetomaterne, 300 ml af den varme suppe og den kogte
gulerod,løg og hvidløg. Tilsæt yderligere hakket løg, hvidløg, mandler,
rosiner, sesamfrø, 1 skive franskbrød pillet i stykker, krydderier og
chokoladen delt i små stykker. Blend til cremet konsistens. Hæld det over
kødet i den ildfaste skål. Varm i ovn til retten er gennemvarm. Drys ristet
sesamfrø over.

Servering:

Serveres med ris, kogt i resten af suppen evt. tilsat mere vand og salt.
(Foreningen mexikanske venner) - "tak for mad". ;-)

ææææææææææææææææææææææææææææææææææææ

2. Kalkunbryst med provencekrydderi: (den nemme)

Ingredienser (6 personer)

1200 g kalkunbryst
salt
peber
provencekrydderi
4 dl rødvin
2 dl hønsebouillon
200 g flødeost

Fremgangsmåde:

Kalkunbrystet krydres godt med salt, peber og provencekrydderi. Brunes
derefter i gryde og tilsættes rødvin og hønsebouillon. Steges i 1 time.
Stegen tages op og pakkes ind i folie. Hviler mens sovsen tilsættes
flødeosten.

Servering:

Serveres evt. med kartofler, fine ærter og gulerødder.

Mvh.
P.W. Bosse
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis