Filmfremviser - ELspørgsmål-Strømstik jord=nul?

Hej.

Jeg har en gammel filmfremviser, hvor der er en ukurrant strømtilslutning på. Jeg har mistet det originale strømkabel. Nu har jeg sådan et løst stik som også sidder bagpå de fleste fjernsyn og stationære computere. Dette stik har jeg tænkte mig at påmontere i stedet for. Spørgsmålet er så bare, om jeg ikke skal lave en rigtig jordforbindelse, eller jeg bare skal lade det være som det er?

http://peecee.dk/upload/view/374969
http://peecee.dk/upload/view/374970

Som man kan se på billederne går den gule ledning fra en af polerne til stel. Dvs. at hvis man klippede den gamle ledning over og samlede den "forkert", ville hele lortet korslutte?
Jeg går ud fra at NUL skal være på det ben, hvor den gule ledning går til stel, men hvordan faan sikre jeg mig, at man altid kommer stikket rigtigt i stikkontakten? Det fatter jeg ikke.

Hjælp
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Den fremviser er da vist ikke forbundet til jord. Jeg tror den gule ledning er til den afbryder, der sidder lige ovenover. Prøv evt. at måle om det ikke er tilfældet. Hvis det er rigtigt, er der kun fase og nul i stikket. Du kan ikke sikre dig, at nul altid kommer på det "rigtige" ben. At der kun er fase og nul i stikket underbygges også af, at der kun er to ben i stikket.

fase
Men burde jeg lave en jordforbindelse til den?
Nej, den har jo ikke været jordet før, og såfremt isolationsniveauet er i orden, er der ingen fare i det.

fase
Men nu jorden er der, så forbind den lige til chassis. det skader ikke.

Jacob
Tak folkens, jeg tror sku at jeg jorde den
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis