Jambalaya

Hej alle.

Jeg var for nogle år siden i USA hvor jeg fik serveret Jambalaya (staves det
sådan?) og har lige siden været ude efter en opskrift.

Er der nogen herinde der kender til denne ret?

Godt nytår til alle
Mvh
David

2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej David
Jeg har et par opskrifter på jambalaya. Jeg kan godt forstå, du er faldet
for retten, som findes i flere varianter. Den smager helt fantastisk.
4-6 pers.
4 stk kyllingebryst
2 spsk olivenolie
1 løg
1 bdt. forårsløg
1 rød peberfrugt
250 g. pølser gerne peperoni men i en snæver vending kan wienerpølser såmænd
godt bruges
2 stilke bladselleri
3 gulerødder
2 fed hvidløg
1 ds. flåede tomater
1 tsk. sambal oelek
2 dl hønsebouillon
3 dl ris
lidt tabasco
250 g. rejer
2 spsk rørsukker eller brun farin
evt. en ds. krabber

Brun kyllingekødet. Snit grønsagerne og tilsæt dem sammen med pølserne. Pres
hvidløgene og tilsæt dem sammen med tomater og de andre våde dele. Tilsidst
tilsættes ris.
Lad det hele koge til risene er møre og smag til med rørsukkeret og tilsæt
så rejer og de evt. krabber (må ikke koge, så bliver de seje)

Her er en anden udgave, som ganske vist ikke virker særlig "autentisk", men
den er måske værd at prøve alligevel.

Jambalaya med hvidløgspølser og rejer
4 stilke bladselleri fint hakkede
2 store løg fint hakkede
2 grønne peberfrugter fint hakkede
4 fed hvidløg fint hakkede
2 spsk olivenolie
400 gram kalkunbryst i mindre terninger
½ tsk salt
1 tsk cayennepeber
1 tsk tørret basilikum
1 tsk tørret timian
friskkværnet sort peber
200 gram hvidløgspølse
1 ds hakkede flåede tomater
2½ dl hønsebouillon
8 dl ris løse, kogte
½-2 spsk tabasco (efter smag)
250 g.rejer

Svits halvdelen af grøntsagerne i olie i 5 min og tag dem op. Bland
krydderier og vend kødet i. Brun kødet 4-5 min og tag det op.
Svits pølseskiverne i 5 min og tag dem op. Bland de svitsede grøntsager,
tomater, bouillon og lad det bulderkoge til saucen er tyknet, smag til med
tabasco.
Tilsæt kød og resten af grøntsagerne og de fleste af rejerne. Tilsæt ris til
du synes retten har en fin konsistens.
Pynt med rejer og persille

Første opskrift er fundet på en æske med brun farin. Jeg har prøvet den og
den er fremragende, især ungerne var helt vilde med den. Den sidste er fra
Lynn Andersens Lette og lækre kalkunretter. I øvrigt en meget flot og
utrolig inspirerende kogebog, som jeg virkelig kan anbefale.
God fornøjelse
Rikke
Hej

Der står en god opskrift bagpå Brun Farin- pakken . Det er smadder smart når
man har glemt sin huskeseddel.

Lene

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis