Jambalaya Lav-Det-Selv 3049 31-03-2000 21:48 Hej alle.Jeg var for nogle år siden i USA hvor jeg fik serveret Jambalaya (staves detsådan?) og har lige siden været ude efter en opskrift.Er der nogen herinde der kender til denne ret?Godt nytår til alleMvhDavid 2 svar Følg tråden Annonce Annonce Annonce
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 31-03-2000 21:49 Hej DavidJeg har et par opskrifter på jambalaya. Jeg kan godt forstå, du er faldetfor retten, som findes i flere varianter. Den smager helt fantastisk.4-6 pers.4 stk kyllingebryst2 spsk olivenolie1 løg1 bdt. forårsløg1 rød peberfrugt250 g. pølser gerne peperoni men i en snæver vending kan wienerpølser såmændgodt bruges2 stilke bladselleri3 gulerødder2 fed hvidløg1 ds. flåede tomater1 tsk. sambal oelek2 dl hønsebouillon3 dl rislidt tabasco250 g. rejer2 spsk rørsukker eller brun farinevt. en ds. krabberBrun kyllingekødet. Snit grønsagerne og tilsæt dem sammen med pølserne. Preshvidløgene og tilsæt dem sammen med tomater og de andre våde dele. Tilsidsttilsættes ris.Lad det hele koge til risene er møre og smag til med rørsukkeret og tilsætså rejer og de evt. krabber (må ikke koge, så bliver de seje)Her er en anden udgave, som ganske vist ikke virker særlig "autentisk", menden er måske værd at prøve alligevel.Jambalaya med hvidløgspølser og rejer4 stilke bladselleri fint hakkede2 store løg fint hakkede2 grønne peberfrugter fint hakkede4 fed hvidløg fint hakkede2 spsk olivenolie400 gram kalkunbryst i mindre terninger½ tsk salt1 tsk cayennepeber1 tsk tørret basilikum1 tsk tørret timianfriskkværnet sort peber200 gram hvidløgspølse1 ds hakkede flåede tomater2½ dl hønsebouillon8 dl ris løse, kogte½-2 spsk tabasco (efter smag)250 g.rejerSvits halvdelen af grøntsagerne i olie i 5 min og tag dem op. Blandkrydderier og vend kødet i. Brun kødet 4-5 min og tag det op.Svits pølseskiverne i 5 min og tag dem op. Bland de svitsede grøntsager,tomater, bouillon og lad det bulderkoge til saucen er tyknet, smag til medtabasco.Tilsæt kød og resten af grøntsagerne og de fleste af rejerne. Tilsæt ris tildu synes retten har en fin konsistens.Pynt med rejer og persilleFørste opskrift er fundet på en æske med brun farin. Jeg har prøvet den ogden er fremragende, især ungerne var helt vilde med den. Den sidste er fraLynn Andersens Lette og lækre kalkunretter. I øvrigt en meget flot ogutrolig inspirerende kogebog, som jeg virkelig kan anbefale.God fornøjelseRikke
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 31-03-2000 21:49 HejDer står en god opskrift bagpå Brun Farin- pakken . Det er smadder smart nårman har glemt sin huskeseddel.Lene