Rødvinseddike - hvordan laves

Ind imellem efter en god aften er der ofte lidt vin i overskud. meget bliver
brugt til mad, men jeg kunne godt tænke mig at få noget af det til
rød/hvid-vinseddike.

Nogen der har lidt forslag til hvordan, evt. nogle erfaringer gode/dårligere
?

1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvis du ikke kender nogen der har en "eddikemor", kan du være heldig
at få en ved at købe noget _upasteuriseret_ vineddike (chancen for at
finde det er nok størst i specialforretninger og/eller helsebørger),
som skal se ud som om det har kimen i sig (bundfald og/eller hinde).

Sådan en eddikemor er en levende organisme som du kan have gående i en
stentøjskrukke med ikke altfor tætsluttende låg (der skal kunne komme
ilt til bæstet). Når du får en sjat rødvin til overs fodrer du dyret,
når du skal bruge vineddike tager du bare noget i krukken.

En eddikemor ligner lidt en mælkefarvet vandmand/gelehinde der flyder
rundt i vinen. Der bliver større med tiden og kan deles. Den er helt
perfekt til formålet, hvis du ellers kan forlige dig med tanken og
udseendet (købevineddike bliver også lavet af bakteriel vej, så der
handler mere om at blive gode venner med eddikemoren, den ser nemlig
ret speciel ud).

file://Klaus

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis