Rødvinseddike - hvordan laves Lav-Det-Selv 3049 31-03-2000 21:35 Ind imellem efter en god aften er der ofte lidt vin i overskud. meget bliverbrugt til mad, men jeg kunne godt tænke mig at få noget af det tilrød/hvid-vinseddike.Nogen der har lidt forslag til hvordan, evt. nogle erfaringer gode/dårligere? 1 svar Følg tråden Annonce Annonce Annonce
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 31-03-2000 21:35 Hvis du ikke kender nogen der har en "eddikemor", kan du være heldigat få en ved at købe noget _upasteuriseret_ vineddike (chancen for atfinde det er nok størst i specialforretninger og/eller helsebørger),som skal se ud som om det har kimen i sig (bundfald og/eller hinde).Sådan en eddikemor er en levende organisme som du kan have gående i enstentøjskrukke med ikke altfor tætsluttende låg (der skal kunne kommeilt til bæstet). Når du får en sjat rødvin til overs fodrer du dyret,når du skal bruge vineddike tager du bare noget i krukken.En eddikemor ligner lidt en mælkefarvet vandmand/gelehinde der flyderrundt i vinen. Der bliver større med tiden og kan deles. Den er heltperfekt til formålet, hvis du ellers kan forlige dig med tanken ogudseendet (købevineddike bliver også lavet af bakteriel vej, så derhandler mere om at blive gode venner med eddikemoren, den ser nemligret speciel ud). file://Klaus