Solceller.. IGEN


Jeg har et anlæg der består af en 12v, 4x100watt RMS ved 4Ohm forstærker med tilhørende 4x200watt 4ohm højttalerenheder.
Som strømforsyning har jeg et 110AH marinebatteri. Jeg har brug for at vide ca. hvor land tid anlægget vil kunne spille ved max belastning på forstærkeren?
Derudover har jeg brug for at vide hvor meget effekt et solcelle system skal give for at holde hele skidtet kørende i en periode over 9 dage.

Sidste år havde jeg en 35watt rms forstærker sat til og det holdt ca 6 dage.

Har kigget på http://12-v.dk/tilbehor-til-. Regner ikke med at en ville være nok, men er det mulighed for at forbinde dem og kan det betale sig?
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Tjah...... hvis vi lige tager den på den simple måde, uden at regne med tab m.v.:
400W ved 12V giver en strøm på 33,3A (400/12). Et batteri på 110Ah kan levere 33,3A i 3,3 timer (110/33,3)! Det er sgu en kort festival...

Hvis et solcelleanlæg skal kunne holde trit med et strømforbrug på 33,3A skal du kan 266 stk af den type du linker til (33,3/0,125) og de vil koste ca. 50.000,-

Det taler vist for sig selv, og så har vi ikke regnet med tab i forstærker m.m.

mvh

BS

 Topmålet af dovenskab er at gøre det rigtigt første gang

Men dette regnestykke er også tage ud fra hvis anlægget spiller ALT hvad det kan - som det aldrig kommer til. Hvor kraftil et solpanel ville du mene der skulle til?

har fundet disse løsninger http://www.elfrasolen.dk/Produkter/Solcellesystem/small124V.html tænkte at den "store" pakke ville være et fornuftigt valg?
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis