Fond Lav-Det-Selv 3049 31-03-2000 21:06 Jeg har tit hørt ordet fond i forbindelse med madlavning.Er det nemt at lave ???Finn Hoffmann Jensen 2 svar Følg tråden Annonce Annonce Annonce
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 31-03-2000 21:07 Hej FinnGroft sagt kan man sige at en fond er en "grund sauce" dvs. et afgog på benog eller grøntsager (rodfrugter/løg m.m.)Til en brun fond tages fx kalveben som drysses med mel og "bages" i ovnentil melet er brunt. Benene kommes så i en stor gryde sammen med fxgullerødder, løg, selleri m.m. og en anseelig bunke vand det hele koger såi time vis og på et tidspunkt tages ben og grøntsager op af gryden ogindkogningen af fonden begynder. Det hele ender med at man så har en lillesjat tilbage, denne kan så anvendes til at "opbygge" en sauce fra.Egentlig er det ganske nemt, men tidskrævende - på den anden side er der joingen, der siger man skal vogte gryden hele tiden.Her er et par linksKalvefond : http://www.sol.dk/opskrifter/o0210145.html Mørk Hønsefond : http://home4.inet.tele.dk/pja/0651.htm Mørk kalvefond : http://home4.inet.tele.dk/pja/0648.htm Vildtfond : http://www.sol.dk/opskrifter/o0810219.html Fiskefond1 : http://www.sol.dk/opskrifter/o0800126.html Fiskefond2 : http://www.lysttilfisk.dk/fiskefond.htm Fiskefond med fløde : http://www.webline.dk/kogebog/opskrifter/560.htmlVenlig hilsenJørgen
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 31-03-2000 21:07 Det er rigtigt at det tager noget tid, men det er sjovt at lave en god fond.Jeg laver gerne en stor portion af gangen og fryser den indkogte fond ned,noget i pose, der svare til den mængde jeg bruger, når jeg har gæster, nogetaf det fryser jeg i isterningposer, som så kan tages i mindre mængde, somsuplement/smagsforstærker når det kan kræves. Jeg laver gerne to gryder af15 liter (ialt 30 liter), som indkogt giver den lækreste fond ca. 4-5 liter.mvh.Erik