Husblas Lav-Det-Selv 3049 31-03-2000 21:03 Jeg har altid været uvenner med husblas/gelatine. Det bliver næsten altidtil lange tråde når brugt i fx citronfromage eller gelé til frugttærte.Gode råd modtages med taknemmelighed.Gertrud Permin 7 svar Følg tråden Annonce Annonce Annonce
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 31-03-2000 21:03 Du kunne jo prøve at bruge det i pulverform i stedet. Jeg har ikke selvprøvet, men har hørt det skulle være en hel del nemmere.Rikke
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 31-03-2000 21:04 Problemet er simpelthen at temperaturforskellen mellem den smeltedegelantine og ægge/flødemassen er for høj - husk at gelantinen skal afkølestil hudtemperatur for den blandes.Det er også en god idé at fortynde den med frugtsaft, likør e.l. først, såovergangen bliver så lille som muligt - det er dette der skal til; jeg hari hvertfald *aldrig* den slags problemer.Mvh,René LDS Tip Automatisk tip Altid lave priser hos Harald Nyborg! Se ugens bedste tilbud her
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 31-03-2000 21:04 Jeg hedder ganske vist "heller" ikke Emil eller Klaus, -men jeg tilladermig at svare alligevel ;-)Husk at lægge gelatinen i blød i koldt vand først, - efter blødgøringenhældes vandet fra. Gelatinen skal ikke vrides, der må godt hænge nogetvand ved. Derefter lunes gelatinen i vandbad til det er fingervarmt (Ikkemere). Herefter blandes den fingervarme gelatine i (hvad det nu kunnevære), - i en tynd stråle, stille og roligt. -Voila!Kilde angivelser: Min gamle "bedstemor" fra GummerødMvh.P.W. Bosse
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 31-03-2000 21:04 Det skal lige tilføjes, at rå ananas, ingefær & kiwi ikke kan stivne, medhusblas. Det må vel have noget med syren at gøre?Frugten skal ialletilfælde koge, siger "husblas-pakningen",- inden husblastilsættes.Jeg har prøvet, men hos mig virkede dette ikke.Ellers har jeg aldrig problemer med husblas.Lad den ikke koge ~smelt den langsomt.Lad den herefter afkøle lidt, inden du rører den i "massen".MVHKirsten
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 31-03-2000 21:05 > Det skal lige tilføjes, at rå ananas, ingefær & kiwi ikke kan stivne, med> husblas. Det må vel have noget med syren at gøre?Men det går fint med citron.Nu bevæger jeg mig godt nok ud på gyngende grund, men både ananas og kiwi indeholder stoffer (enzymer), der virker nedbrydende på bindevæv, der vel primært består af protein. Det samme gør sig gældende for husblas. Så jeg gætter på, at det er der man skal finde årsagen.mvhJan LDS Tip Automatisk tip Altid lave priser hos Harald Nyborg! Se ugens bedste tilbud her Annonce
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 31-03-2000 21:05 Det er helt korrekt, at det er enzymerne der ødelæggerstrukturen. Derfor vil du heller aldrig opleve detteproblem hvis du f.eks anvender henkogte ananasda varmen har ødelagt enzymet.Vh Mark
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 31-03-2000 21:05 Et godt råd til fx geléring af frugttærter:Når gelèen er ved at halv stivne, kan man smøre geléen (hurtigt) ud på etkraftigt stykke plastic. Når geléen er stivnet helt, kan man skærestørrelsen ud (ell. med udstikker vis det er små kager), og derefter løftegeléen op med et par våde palletknive, -ell. simpelthen bare løfte op iplasticen og vende det hele på hovedet med gelén ned af, og lægge det overtærten/kagen.PS: I Metro og Inco kan man købe noget som hedder Lyngelé (er nemt atarbejde med), men det findes desværre kun i 5 og 10 liters dunke, (og erlidt halvdyrt) -med Lyngeléen medfølger en flaske citronsyre ell. ogsåkaldet komplement, som skal tilsættes for at Lyngeléen kan stivne.Mvh.P.W. BossePorc-langue "La Nouvelle cuisine"