Hjemmelavet rødkål

GAMMELDAGS RØDKÅL

Ingredienser:

1½ kg fintsnittet rødkål
50 g smør
100 g melis
2 spsk. eddike
1 dl ribssaft
2 dl lagerøl
4 nelliker
1 kanelstang
1 spsk. kommen
3 æbler, fx Belle de Boskoop i små stykker

Fremgangsmåde:

Pul hele molevitten i en gryde og kog det ved svag varme til kålen er
mør; det tager et par timer. Når kålen er mør, kan du smage den
til. Efter min mening skal der en pæn slat eddike i.
--
Brian Bjørn
Stud.med.
1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det kan gøres ret enkelt, og som altid i et køkken giver det enkle det bedste resultat.
Snit et rødkålshoved (ikke for fint). Ca. 50 - 100 gram ande- eller gåsefedt (kan fås hos slagteren, især her op til jul, svinefedt kan til *nød* bruges) smeltes i en stor gryde. I med kålen og blanchér til den er faldet lidt sammen.
Så smider du en god slat eddike (en cl eller to) og en ordentlig skefuld ribsgelé i sammen med en tre-fire-fem nelliker og et par hele allehånde.
Simrer for laveste varme i nogle timer, afhængig af hvor sprød du vil have den, dog mindst een. Den skal vendes af og til, og ellers bare passe sig selv.
Juster smagen med mere eddike eller blandet saft, det sidste skal ikke fortyndes.

Du kan sagtens lave den om formiddagen, og så varme den op mens du laver sovsen.
--

Mikael Fauslund

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis