Spørgsmål om K3 i Vådrum vedr. fuge

Hej
Er ved at købe hus, og regner med at skrive under næste uge. Vi har lige fået tilsendt tilstandsrapporten, og det eneste der var af "fejl" var en enkelt K3èr. Er nu ikke så nervøs for den, men det skal da selvfølgelig laves. Er egentlig bare lidt i tvivl om hvad der menes. Er der en murer, vvsèr eller andre som kan forklare hvad der menes med nedenstående. Det skal da lige nævnes at huset blev færdigbygget i november 2010, og er et typehus.
Det er skrevet af efter rapporten:

K3   I begge badeværelser er der mellem afløbsskålen og risterammen en synlig betonkant.
      (Er fuget med grå elastisk fugemasse)
      Note: Risiko for fugtbetingede skader i de bag ved liggende konstruktioner

I vores nuværende hus (som er solgt pr. d. 1/7-2012) er der betonfuge mellem klinker og rist ved afløb på badeværelse og bryggers. Er det mon bare det som menes ikke er så godt ?

Hilsen Claus


9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hmm, har nu læst lidt om det. Håber da ikke at gulvet skal til at brækkes op omkring risten. Det ville da være lidt vildt at gøre i et hus som er cirka 1,5 år gammelt.
Det er da lige før at vi skal have en vvs mand ud og kigge på det inden vi skriver under for at få en pris på at få det lavet.
Håber på lidt indput

Hilsen Claus
Det er en klassiker som overhovedet ikke burde forekomme i et hus bygget i 2010.

Det er regulært byggesjusk.

Der skulle have været monteret en risterammetype som sikrede mod at vand kan trænge ud i gulvkonstruktionen.

Der er garanti på huset - i 5 år fra afleveringsdato. Din advokat vil kunne fortælle dig om sikkerhedsstillelse mv. Den udførende entreprenør har stillet sikkerhed for mangler ved arbejdet. Som efter 1 år er 2% af entreprisesummen. Eftersom fejlen/manglen åbenbart ikke er registreret hverken ved byggeriets aflevering eller 1-års eftersynet kan du efter købet bede entreprenøren udbedre fejlen.
Alt i overensstemmelse med AB92.
Din advokat kan fortælle dig om det er praktisk muligt at få den udførende entreprenør til at anderkende kravet.

Helt enig med Sitting Bull, og fejlen kan kun udbedres ved at afløbsdelene monteres i henhold til den godkendelse de har (tidligere var det en VA-godkendelse).

Dette kan nemt kræve en ophugning af gulv/afløb med genmontering, og kan ikke klares med fugning eller lignende hovsa løsninger, uanset du sikkert vil møde mange håndværkere der siger dette er en godkendt løsning!!!

Den bygningssagkyndige må kun godkende udbedringen hvis afløbsdelene er monteret efter deres godkendelse/monteringsanvisning.

Den dag du sælger huset igen, risikerer du at du selv står med problemet, hvis det ikke er uført korrekt!
Så skal jeg vel egentlig have det med i købsaftalen at k3'eren udbedres, og efterfølgende godkendes af en byggesagkyndig. Så burde det vel være iorden hvis jeg ellers har forstået det korrekt.
Tak for en masse brugbar information
Forresten, kan en byggesagkyndig godt komme ud bare for at godkende en løsning som ovenstående uden at der skal laves en helt ny tilstandsrapport ?

Claus
Annonce
Du skal forlange, at skaden bliver udbedret, og at den fjernes fra tilstandsrapporten.
Det må sælger så ligge og rode med, hvordan han fåer gjort.
Ellers er ejerskifteforsikringen ikke gældende for for afløbet og gulvet omkring det. Skaden kan jo være udbedret forkert, godkendelse eller ej.

Chr.

Selvrensende filter = et filter du selv skal rense.

Bankrådgiver = Rådgiver banken om, hvor mange penge de kan plukke kunden for.

Alt hvad jeg gør er forkert. Deri går jeg aldrig galt.

Okay, vil forlange at skaden bliver udbedret og fjernet fra tilstandsrapporten. Den må være den rigtige måde at gøre det på. Får lige snakket med en advokat om det mandag. Tak for god info. Rart med sådan et forum..

Go' weekend

Claus
Godt og rigtig tænkt al lade sælger bøvle med de afløb!

Endvidere:
Det er meget tænkeligt at byggeriet er udført efter andet kontraktgrundlag end AB92, f.eks. SL 97, (Salgs- og leveringsbetingelser for nyhuse, udarbejdet af Nyhussektionen under Dansk Byggeri).

Som faktisk kan have en vis betydning. Bla. fordi det af SL 97 fremgår: §21. Stk. 2. Entreprenøren har i 10 år efter afleveringen pligt og ret til at afhjælpe skjulte mangler.

Hvilket faktisk betyder at du i forb. med købet har krav på at få udleveret afleveringsprotokol mv. samt oplysninger om entreprenør(ere) mv. for sidenhen at kunne "forfølge" entreprenør(ere) helt frem til 2020. >)
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis