Trøfler - ægte

Hej Alle

Vi har været så heldige at få et lille glas med to sorte trøfler forærende, men vi er noget i tvivl om hvorledes: Skal de bruges til forretten eller kan de indgå i hovedretten (vi
skal have dyrekølle) osv. osv.

Kort sagt: Vi ku' godt tænke os nogle gode forslag til anvendelse trøflerne.

Be' om :-)

Med venlig hilsen
Ebbe

1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Tove Hoffmann havde også lidt problemer. I en gratisavis læste
jeg, at trøfler ikke smager af så meget, men virker som en
smagsforstærker. Det kan man jo så tænke lidt over.

Trøfler bruges ofte som krydderi i svamperetter. Et par tynde
skiver i en gryde er ofte nok. Af andre krydderier kan nævnes:
peber, persille, løg, hedvin, vildtsky, kødsky, ost, smør og
fløde.

Den helt frække måde, er at krydre med salt og peber, omvikle med
spæk, og riste i varm aske af brænde (pejs). En kasserolle kan
bruges hvis det skal være lidt kedeligere. Ved serveringen
fjernes spækket, og trøflerne pakkes ind (renses) i servietter,
serveres med koldt smør.

Der er skrevet mange bøger om brugen af trøfler. De mest brugte
opskrifter er på omletter, røræg, fine farser, postejer og
fjerkræ.

Der er altså lige så mange svar, som havde i spurgt "hvad er
opskriften for oksekød?"

Men det er en spændende verden. Hvis jeg havde fået et glas
trøfler for første gang, ville jeg ikke turde udsætte venner og
familie for mine forsøg.

Men Ali-Bab turde: Trøffelpunch (side 1010):

I en punchebolle kommes
350 gr. Cognac
en kvart muskatnød
250 gr. sukker
antænd blandingen.
kom 350 gr. rom heri, og
saften af en citron
kog en stor sort trøffel i
120 gr. malagavin.
Skær trøflen i ganske tynde skiver, een i hvert glas
Server varmt med blanding af ovenstående.

Emil
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis