Køb af jord direkte fra landmand?

Hej alle.
Vi overvejer at bygge selv, men har svært ved at finde en passende grund. Så fik jeg den, måske skøre, ide, at man måske kunne få lov at købe noget jord fra en af de mange marker som er i området vi ønsker at bo i, hvis der var en forhandlings villig landmand. Der er en masse andre parceller lige op af, og mange forskellige "indhug" rundt omkring hvor det ville give god mening at lave en ny matrikel og som passer med vej osv.

Men kan man det? Og hvad ville de kræve? Der skal vel noget kommune og kort og matrikel styrelse med ind over m.fl.?

PFT,
Michael
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det kræver jo en landmand som vil, og må sælge dig lidt jord.
En landinspektør kan klare alt med opmåling og registrering mv.

Men først skal kommunen vel lave en lokalplan eller lignende, for at det kan lade sig gøre, hvilket jeg tvivler stærkt på det kan/må.
Så er der jo selve byggemodningen med kloak mv.

Du skal nok ikke regne med at spare penge, hvis det i det hele taget kan lade sig gøre.

mvh jens
I teorien er din plan mulig, men i praksis er udstykninger meget reguleret, og din ellers gode ide vil nok få svært ved at blive gennemført.

Det er ikke længere sådan, man man selvstændig kan udstykke en grund, byggemodne den og opføre et hus. Du skal rette henvendelse til kommunens tekniske forvaltning, idet det er gennem dem at lokalplanen styres - og lokalplanen er der, det er fastlagt hvor udstykningen må/kan gennemføres.
Tak for fine svar.
Så i bund og grund vil det kræve en lokalplansændring hvis jeg ville købe 800 m2 jord af en landmand som jeg kunne bygge på? Wau, ja så er det jo pænt umuligt at gennemføre.

Der er vel ikke nogen af jer som har hørt om at dette i praksis er lykkedes nogen at gennemføre?

/Michael
Så er der også lige om området er udlagt som land- eller byzone ... der er også vidt forskellige regler der.
Et alternativ var måske at finde en gammel faldefærdig "Låsby Svendsen" agtig ejendom som kan erhverves meget billigt (evt. på auktion) og så rive den ned og genopbygge den. Det skulle være nemmere end at få igennem den vej rundt end at få tilladelse til at bygge et sted hvor der ikke allerede er en lokalplan. Kan så ikke helt huske hvordan reglerne er, om man skal bruge samme sokkel eller noget af den og det så blot kaldes renovering. Men synes da du skulle forhøre dig hos den/de kommuner der måtte være relevante og så få et skriftligt svar på hvad reglerne og mulighederne er mht udstykninger, byggemodning osv.  Du skal så være opmærksom på at der kan være store forskelle på hvordan de forskellige kommuner forholder sig til tingene. De overordnede naturbeskyttelseslove og lign. er naturligvis de samme landet over, men der kan være forskel på hvor stramt/løst de enkelte kommuner tolker den og ikke mindst deres villighed til at imødekomme dine ønsker hvis det kræver ændringer i zoner og lokalplaner.

Hvis computerspil var skadelige ville vi have en hel generation der rendte rundt i mørke rum og spiste små piller mens de lyttede til monoton musik...

Hvis du finder et faldefærdigt hus på et sted som du synes om vil de fleste kommuner være meget fleksible med hensyn til størrelse på et nyt hus på stedet, de vil juble over at få ryddet rottereden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis