Ny bredere ydervæg i træ ovenpå gammel smal sokkel?

Hej alle,

Vi skal i gang med at bygge en ny (lettere) stue i træ som erstatning for en gammel utæt (tung) havestue (også i træ ) .

Den eksisterende sokkel er omkring 145 mm bred og er i fin stand. Som sidebemærkning skal det nævnes, at der for ca. 10 år siden blev støbt et nyt gulv med PEX-gulvvarme og 220 mm Sundolitt i rummet.

For at komme op på gældende krav jvf. Bygningsreglementet, skal der som minimum være 195+45 mm isolering, hvoraf de 195 mm bliver lagt imellem lodrette spær med en tilsvarende bred sokkelrem neden under. De resterende 45 mm lægges på indersiden af dampspærren + spærene, så de har ikke noget med den bærende konstruktion at gøre.

Vi kunne dog godt tænke os at bygge med 245+45 mm isolering, da prisen ca. er den samme.

Den gamle sokkel skal dog nok forhøjes med en enkelt blok (20 cm) for at få trækonstruktionen tilstrækkelig fri af terræn, hvilket i sig selv ikke er det store problem.

Men: Er det okay uden videre at lægge en 195 mm (eller måske 245 mm) sokkelrem ovenpå en 145 mm sokkel (der skal selvfølgelig murpap imellem)? -- I så fald: Bør jeg så lægge den midt for, eller kan jeg godt lægge den "udaf", så indersiden af remmen flugter med indersiden af soklen?

M.v.h.
Morten 
0 svar
 Følg tråden
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis