Vælt et vandtårn!

Hej LDS.

Jeg har et vandtårn stående på min grund. Det var meningen at det skulle sættes istand og bruges som herre/fodbold/tv-værelse, men af forskellige årsager er det ikke længere en mulighed. Nu vil jeg godt have det væltet, og så er spørgsmålet hvordan? Det er opført for 101 år siden, og det er godt håndværk: selve "cylinderen" er ca 35 cm tyk, yderste lag er beton og det inderste lag er mursten, muret op med beton i stedet for mørtel. Vandtårnet står på en hjørnegrund ud til veje på to sider, og den tredje side vender ind mod det bio-rensningsanlæg som hører med til mit hus. Det betyder at det skal væltes i én bestemt retning for ikke at genere eller ødelægge omgivelserne. Men er det nemmere eller bedre at hakke det ned pr. håndkraft, og dermed kunne bestemme hvor brokkerne lander? Det er i hvert fald billigere; et enkelt bud siger ca. kr. 45000,- for at få det væltet og kørt bort, og det rækker min økonomiske formåen ikke til.
Er der nogen steder man kan leje materiel til selv at slå det ned til en fornuftig pris?

God weekend

Mvh Per

Nu fandt jeg ud af det med billeder :-)
Tårnet er seks meter højt, knap tre meter i diameter, og jeg kan formentlig komme af med brokkerne lokalt.


             God samvittighed er tegn på dårlig hukommelse
             http://www.woodrow.dk/
Hej LDS. Jeg har et vandtårn stående på min... Vis hele indlægget
32 svar
 Følg tråden
Der er 30 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Håndværkerne var 112% ok. Der var intet at rydde op efter dem, kun udjævning.

Det kostede ca kr. 47000,- + moms, men kommunen gav voldsomt tilskud (læs: de forærede mig nedrivningen! ). Der fandtes en pulje man kunne søge hjælp fra for et par år siden. En slags by-forskønnelsespulje. Og det har virkeligt hjulpet på Sandvig at det er væk. Selve hylsteret blev fjernet på 2 1/2 dag. Det indvendige havde jeg selv fjernet i forbindelse med at jeg ville bygge tårnet om.



             God samvittighed er tegn på dårlig hukommelse
             http://www.woodrow.dk/

Jo, vel er det så! Især når man tænker på de billeder jeg havde på nethinden af letpåkklædte damer som skulle komme og besøge mig i boblebadet, inden vi skulle sætte os op på tagterrassen og nyde udsigten - og nok et glas vin, eller noget...



             God samvittighed er tegn på dårlig hukommelse
             http://www.woodrow.dk/
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis