Behandling af fyrretræsgulv

Vi er i gang med at renovere en lejlighed med fyrretræsgulve, og vil gerne have et slidt gråt look som på billedet.

Er der nogen der har erfaring med lignende projekter eller har ideer til hvordan vi kan opnå det rustikke grå look?

Nuværende gulv:



Ønskede look:


16 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jamen det kan du da sagtens få, men det er arbejds krævende og tager lang tid hvor du ikke må gå på gulvene.
Gulvene skal være het fri for lak, også det der er trukket ned i træet så du skal nok have slebet mindst 5 mm. af det. så påfører du kalklud ud over hele gulvet og lader det sidde i 8 timer før du vasker gulvet let med rent koldt vand. Når gulvet igen er het tørt, efter 24 timer gentager du processen med kalklud. Dette gør du 10 dage i træk så får du det look du søger, efter et par år, de første år vil det være mere lyst. Så må du kun vaske gulv i sæbespåne vand frem over, ingen kemikalier da det vil opløse kalken. Til gengæld får du nogle virkelig slidstærke og let at holde gulve.
Jeg er nu ganske sikker på at de gulve der er vist på billederne blot er påført en eller anden bejdse eller andet "snask"

Det er jo et "slidt gråt look" der ønskes - ikke den ægte vare.

Du skal rundt til div. gulvbehandlingsfirmaer, farvehandlere osv.

Start med TRIP TRAP.
*Pibeler
Få lavet en olie der er indfarvet i den grå tone du ønsker. Du kan ikke lave det look med hverken titanhvid eller pipeler - det vil ikke holde til det du gerne vil bruge gulvet til.


God fornøjelse med dit projekt.


Med venlig hilsen


Tibberup Høkeren


www.tibberuphoekeren.dk


Trip Trap sælger farvet olie http://www.colouroil.dk/
Vi har afprøvet Junckers antracitgrå olie, hvilket gav et dårlig resultat. Det så meget unaturligt ud. Det var tydeligt at se, at det kun lå i overfladen og man fik ikke det rustikke look vi går efter. Derudover har vi læst os frem til at man kan behandle gulvet med ammoniak - er der nogle, der kender denne behandling??

Eftersigende kan Salmiakspiritus (ammoniak) bruges til at farve træ med. . Fyrretræ får en grålig, patineret overflade, der ligner naturligt patineret fyrretræ. Kombineret med sandblæsning eller børstning giver det et udseende, der ligner strandvasket fyrretræ.
Som vi allerede har fortalt dig, er der ikke andet at gøre end at slibe det hele af - ligegyldigt hvilken behandling dit nuværende gulv har fået. Herefter sliber du og behandler med indfarvet olie, for at afslutte med lak, da du har med et gulv der slides meget at gøre.

God fornøjelse med dit projekt.


Med venlig hilsen


Tibberup Høkeren


www.tibberuphoekeren.dk


Vi har, som tidligere skrevet, lavet en prøve, hvor vi har slebet flere brædder og behandlet med indfarvet olie - og det gav desværre ikke det ønskede resultat. Derfor efterspørger vi en anden løsning. Uanset hvad skal gulvet slibes, men spørgsmålet er, hvad det skal behandles med, nu hvor indfarvet olie ikke gav det rigtig resultat.
Der er yderligere 6 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis