Græsk musaka Lav-Det-Selv 3049 31-03-2000 20:22 Hvordan laver man græsk moussaka?.venlig hilsen Kenneth Frederiksen 10 svar Følg tråden Annonce Annonce Annonce
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 31-03-2000 20:23 Bruger Knorrs udmærkede færdigpulver ;-) og dertil kartofler og fars...
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 31-03-2000 20:23 Bruge Pulver!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1BlasfemiJeg ligger desvære ikke selv inde med en opskrift, men jeg syntes lige jegville give min mening til kende.HilsenButch LDS Tip Automatisk tip Altid lave priser hos Harald Nyborg! Se ugens bedste tilbud her
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 31-03-2000 20:23 Så vidt jeg ved, laves græsk moussaka med aubergineog ikke med kartofler.Der findes f.eks. en opskrift på http://www.sol.dk/opskrifter/o0510279.htmlVh Mark
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 31-03-2000 20:23 AARGH!Jeg ved ikke hvem denne Herr Knorr er, men han burde forlængst være stillet for et tribunal, anklaget for forbrydelser mod menneskeheden!Mage til hæslige ersatz-produkter skal man heldigvis lede længe efter.--Mikael Fauslund
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 31-03-2000 20:24 Jeg ville også holde mig lang væk fra pulver pakken...den kan ialletilfælde ikke hamle op med denne opskrift, som stammer frabogen "Spis på Græsk" Prøv den !Græsk Moussaka - ca. 4 personer.2 store auberginer1 løg1 fed hvidløg3 tomater eller 1 spsk koncentreret tomatpuré( dåsetomater kan sagtens bruges ! )500 g hakket okse-og/eller lammekød1/2 kop vandsalt,peber1 knsp. kanel100 g revet parmesanost1/2 kop raspolie til stegningTil saucen :4 spsk smør4 strøgne spsk. mel1/2 l mælk3 ægsalt & lidt reven muskatnødSkær auberginerne i skiver, og læg dem i letsaltet vand ca. 1 time.Derved trækker de bitre smagsstoffer ud.Skyl dem derefter i koldt vand, og steg dem gyldne i olie.Løget pilles, og hakkes fint. Hvidløgsfedet pilles og hakkes.Tomaterne skoldes, flåes og hakkes fint.Varm olien i en gryde, og kom det hakkede kød i, sammen med løg, hvidløg,tomater, salt, peber & kanel.Bland det hele godt, og lad det snurre for svag varme under låg,i ca. 30 min.Tag gryden af varmen og rør halvdelen af parmasanosten i blandingen.Smelt halvdelen af smørret, til saucen, i en kasserolle, rør melet i- ogvarm op under stadig omrøring. Tilsæt mælken lidt efter lidt, under stadigomrøring, til saucen bliver "flødeagtig".Tag gryden af varmen.Pisk æggene sammen, og tilsæt salt og revet muskatnød.Æggeblandingen røres i saucen, inden resten af osten røres i.Drys et ovnfast fad med rasp, og læg halvdelen af de stegte auberginer i.Herover fordeles kødblandingen, som dækkes med resten af aubergineskiverne.Ostesaucen hældes over, og fadet stilles i en forvarmet ovn ved 200 grader ica. 35 min.Serveres med grøn saltat & fetaost.*God fornøjelse *MVHKirsten LDS Tip Automatisk tip Altid lave priser hos Harald Nyborg! Se ugens bedste tilbud her Annonce
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 31-03-2000 20:24 Hej KennethDet findes der vist lige så mange opskrifter på som der findes påfrikadeller, men her er en "almindelig" en:3 løg2 fed hvidløg½ dl olivenolie600 g. hakket okse eller lammekød½ dl tomatpure1 dl bouillonsalt og peber3 auberginerendvidere:4 æg4 spsk Maizena4 dl bouillon el. vandKom halvdelen af olien i en gryde og svits løg og hvidløg. Tilsæt dethakkede kød og når det har fået farve tilsættes tomatpureen og bouillonen.Lad saucen kogeSkær auberginerne i tynde skiver og steg dem kort i resten af olien på enpandeLæg kødblanding og auberginer lagvis i en bradepande. Læg folie over og sætdet i ovnen ved 200 gr. i 35-40 min.Pisk æg, maizena og bouillon sammen og hæld det over retten. Lad retten bagevidere i 20-25 min, så skulle æggene være stivnet.Spises med godt brød og salat.MVH Rikke
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 31-03-2000 20:24 Et lille tip: Enhver moussaka-opskrift bliver voldsomt forbedret hvisman blander hakket feta og oliven i sovsen - det kan endda gøre selven pulver-moussaka spiselig!Kvan.
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 31-03-2000 20:25 Nej nej og tre gange nej!Hvis man véd, man får travlt, så laver man sovsen aftenen før. Detbliver den såmænd kun bedre af! Hvis man ved, man får travlt heleugen, så lav den søndag formiddag og frys den ned til den skal brugesom fredagen. Det vil stadig være *langt* bedre end at henfalde til atbruge pulver.Og lad være med at tro på tv-reklamerne: en pige der kan scores vedhjælp af Knorrs Bèarnaise er alligevel næppe noget værd i sengen! ;-)--Mikael Fauslund