Pillefyr vs. Brændefyr

Jeg står for og vælge nyt fyr i et énfamilie på 146 i 1,5 plan. Hvad er det bedste valg lad mig lidt meninger og erfaringer ?

Mvh
Nicklas
11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg mener kun du skal vælge brændefyr, hvis du har en del tid til overs, eller er økonomisk i knibe. Dels kan du kløve billigt træ og passe fyret, der er ustabilt at fyre med gennem flere dage ad gangen.
Et pillefyr koster i indkøb, men er betalt hjem ganske hurtigt. Til dit hus vil jeg tro at et 10-15 kW fyr kan klare det. Fordelen er, at du kan fylde tanken med piller ogtage hjemmefr en hel uge. Du får optimalt udbyttet dit brændsel og sviner ikke naturen, grundet uensartet brændsel. Jeg har et 15 kW fyr på 7. År. Var betalt hjem på 3. Fyrer ialt 170 kvm op for 8000-9000 årligt (incl. Garage). Du skal have plads til mi. Tre tons piller ad gangen .. Ca tre paller.

 

Jeg vil også helt klart sige at brændefyr kun er for dem der har adgang til en masse gratis træ, og som gider passe fyret. Selv går jeg og tegner på nyt hus, og mine tanker falder lidt på et kombifyr fra Twinheat som både kan fyre med piller og brænde. Dvs fyret slår over på piller hvis brandkammeret er tomt, eller hvis man ikke er hjemme til at passe fyret. Den eneste grund til det kan være smart for mig er fordi jeg har adgang til en del brænde.

http://www.lyrk.dk
jeg vil nok nærmere sige det er en smagssag og uanset om man har adgang til en masse gratis træ er det stadig billigere at fyre huset op med brænde.

Mit hus er en del større en Uldals og ikke optimalt isoleret, indtil videre har vi fyret med brændeovn og har gjort dette for under 5000 i året, 3600kr til brænde og resten til koks i de meget kolde perioder.
Nu har vi så sat brændefyr op og prisen vil ligge omkring 3600 for at varme op nu.

Og disse kombifyr skal man holde sig fra da man ikke kan få et fyr der kører optimalt på både piller og brænde, (se evt stokerpro.dk) Så skal man jo også lige ha i tankerne at der jo er vedtaget afgift for brug af pillefyr af vores fine Regulering.
Afgiften rammer jo biomasse generelt desvære, dvs brændefyr og pille fyr er i samme båd

Brændefyr er vel noget billigre men det er jo spørgsmålet om du mener at besparlsen står mål med bøvlet
Hvis du ikke har boet sammen med et brænde fyr før så overvej om du gider


jacob faglært svejser IWP

[email protected]

Jeg ser også den omstændighed, at manikke kan rejse hjemmefra med fastbrændsel, om vintern. Dwt kandu uhindret med piller. At slupper kan varme etstort hus op for 3600 tar jeg hatten af for. Måske fordi vi aldrig skruer ned om natten og har det halve af husetsom gulvvarme, som jo notoriak er dyrere end radiatoer. Ellers tillykke. Flot!

 

Annonce

Jeg ville vælge et pillefyr evt. ekoheat

Se vedhæftet link.

http://webshop.gyrstingevvs.dk/product.asp?product=642
Hej. Har selv et stort gammelt kombifyr af mærket CTC (svensk) Det er på 40KW til olie og 30 kw fastbrændsel. Jeg kører med brænde, overvejende douglas. Der er to cirkulationspumper, en der tager de fleste radiatorer og en der tager gulvvarmen i badeværelset. Denne kan godt køre døgnet rundt så der ved  1½ times fyring om aftenen stadig er varme og varmt badevand næste morgen, forudsat teenageren sover længst. Hvis man vil fyre med brænde kan man overveje en luft til luft varmepumpe til de tidspunkter man ikke er hjemme. Selv de billige kan programmeres til driftstider.

 varmetossen

Jeg vil ligesom mange af de andre også anbefale et nyt pillefyr. De har en høj virkningsgrad og er en meget effektiv varmekilde. Du kan for eksempel se på et Biomax 16 pillefyr. (http://www.vvs-eksperten.dk/index/biomax-16-pillefyr-m-square-p46659). En anden fordel ved at købe pillefyr er at du jo kan få fradrag på lønudgiften til opsætningen af pillefyret gennem Bolig Jobs ordningen. Du kan eventuelt læse mere om ordningen her http://energi-vvs.blogspot.dk/

VVS-Eksperten.dk - Hos os får du bedre råd
Eller scotte/woody/ekoheat
Www.dvcenter.dk
Www.hedestoker.dk
http://www.andresens-bioenergi.dk/
http://www.nordjysk-bioenergi.dk/
Www.ekopower.dk

Se evt www.stokerpro.dk for diverse meninger/erfaring om opvarmning og forhandlerer generelt.

jacob faglært svejser IWP

[email protected]

Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis