Ny stikkontakter og panelunderlag

Hej!

Jeg står foran udskiftning af alle stikkontakter og panelunderlag i lejligheden, og ville høre jeres mening om hvilke jeg skal vælge...

Lige pt. har jeg "dobbelte stikkontakter siddende over det hele - svarer til disse: http://www.harald-nyborg.dk/p7930/f...bbelt-graa 

Meningen er, at jeg sætter softline panelunderlag op, men jeg kan ikke finde ud af hvilke stikkontakter, jeg skal vælge. Disse dobbelte mener jeg ikke er helt tidsvarende, eftersom det typiske stik efterhånden er rundt i stedet for fladt som før i tiden.

Har set i nogle nybyggerier, at de bruger enkel stik uden afbryder (ligesom denne: http://www.harald-nyborg.dk/p7772/s...modul-hvid), men hvor smart er det lige, at man ikke har en kontakt? - Jeg er generelt meget opmærksom på at slukke på kontakten for hele tv-video arrangementet. Så her ville dette være en skidt løsning.

Derfor har jeg forestillet mig at skifte til enkel stikkontakt med afbryder (som denne: http://www.harald-nyborg.dk/p7929/f...nkelt-hvid). De steder, hvor jeg har behov for to, sætter jeg et dobbelt panelunderlag og sætter to, og de stedet, jeg ikke bruger så ofte, nøjes jeg med en enkelt.

Hvad siger I til det?

Mvh.
Morten.
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvorfor ikke bruge afbrydere og stikkontakter fra Opus serien? Den er nyere, end den du henviser til. Til den serie kan du få trippel stikkontakter med to tændinger, så du evt. kan slukke for noget og lade andet være tændt. Trenden går mere mod stikkontakter uden afbryder, i hvert fald ved panelstikkontakter.

fase
Du skal jo lige checke at du har jord med rundt ellers må du ikke installere stikkontaktor med jord.
Du er jeg selv elektriker, og uden der er regler for det, ville jeg selv sætte uden afbryder ved døre osv, da man typisk kun bruger dem når man støvsuger.mdem ved gulvet ville jeg lave med afbryder. Hvis du har gulv lamper osv med afbryder på ledningen som er dem at komme til, ville jeg lave dem uden også.

Opus, er i min verden ikke så kønne, og mens brugs i erhvervs installationer, som jeg oplever det, men alt er jo smags sag og med hensyn til typen, så kommer der nok nogle helt andre snart, da man i eu vil have en fælles norm, og her ser det ud til at jordbenet kommer til at stikke ud af kontakten, og så er alt det vi har nu forældet. ;-) hvornår og om det sker ved vi jo ikke, men man prøver at opnå enighed om det.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis