Montering af opvaskemaskine

Jeg skal montere ovenstående.
Kunne godt tænke mig at vide hvordan man skal gøre og hvilke dele man skal bruge ved tilslutning af vand osv.
Evt henvisning til andre gode beskrivende
hjemmesider man kan lære fra.

------------------
mxl

mxl
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Skal opvaskemaskinen tilsluttes afløbet fra en køkken/bryggers-vask?
Hvor skal vandet komme fra? Fra forsyning til vandhane under en vask?

Hilsen Per

Med venlig hilsen
Per M. Friis

Den skal monteres i køkkenet med udtræk fra under vasken. Der er kun et meget kort stykke fra varndmåleren til at monterer det på.
citat:
Oprindeligt indsendt af Per M. Friis:
Skal opvaskemaskinen tilsluttes afløbet fra en køkken/bryggers-vask?
Hvor skal vandet komme fra? Fra forsyning til vandhane under en vask?

Hilsen Per




mxl
Hej

Grundlæggende er det jo ret overskueligt hvordan en opvasker monteres. Du skal montere vand tilgang, vand afgang og el.
Du skal have en hane eller ventil der kan lukke for vandet umiddelbart før din tilslutning. Det kan fint være en kugleventil gerne med håndtag. På denne monterer du så din vand tilgang, husk pakninger mellem hane og slange og evt overgangsstykker pga forskellige rør dimmensioner. Din tilslutning til kloak foretager du til dit vaske afløb, hvis der ikke allerede er en studs må du købe et overgangs stykke med denne ekstra studs, det findes i ethvert byggemarked, husk at måle diameteren på røret. Din afgangs slange monterer du på den studs og husk at der skal monteres et slangebånd så slangen ikke smutter af.. El monteres til en stikdåse, det kan variere lidt hvilken form for strøm der skal monteres 230 V eller 400 V. med det er givet vis med jordforbindelse, denne må du ikke selv montere da det er med jord...
Men check farvekoderne på din ledning og sørg for at de stemmer overens, og mål gerne hvilken spænding du har mellem de forskellige, for at sikre at det gamle el arbejde er lavet korrekt. Hvis din opvasker fejlmonteres kan du futte meget af inden i den og det koster jo...

Venligst Njord

MVH Njord
Hej
Du skal have lavet en afgrening på vandrøret.Det kan evt. gøres ved at indsætte et T-stykke lige før stophanen (Ballofix)hvor blandingsbatteriet er tilsluttet. Det er sandsynligvis 1/2" rør. Efter T-stykket monterer du en ny stophane og derefter et overgangsstykke så gevindet passer med vandtilslutningen på opvaskemaskinen. Det er nok 3/4" gevind. Husk at lukke for vandet inden du starter.
Afløbet skal tilsluttes afløbsrøret fra din køkkenvask. Du finder et passende sted på røret hvor der kan sættes en 3/4" studs på. Du kan nok finde løs stud med spændebånd og tætningsring i et byggemarked. For at være helt sikker kan du tætne studsen med sanitetskitt. Den anden mulighed er at indsætte et rørstykke med studs på afløbsrøret. Alternativt kan du skufte hele afløbsrøret med vandlås. På et nyt afløbssæt er der normalt et par ekstra studse.

Hilsen Per

Med venlig hilsen
Per M. Friis

mxl!

Fik du løst problemet?

Hilsen Per

Med venlig hilsen
Per M. Friis

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis