Gulvvarme indstøbning eller varmefordelingsplader

Skal have fjernet den nuværende krybekælder, isoleret, støbt, lavet gulvvarme og lagt trægulv.
Men er lidt i tvivl om jeg skal støbe gulvvarmen ind i betonlaget eller og det vil være bedre at bruge lidt ekstra på at ligge varmefordelingsplader på belonlaget, så hele betonlaget ikke skal varmes op og gulvvarmen vil reagere hurtigere
Skal have fjernet den nuværende krybekælder... Vis hele indlægget
16 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Den tanke havde også slået mig, om det var muligt. Det bliver bygget op med ca 100 mm Leca og derefter 275 + 150 mm Sundolitt så der er 500 mm kapillarbrydende lag. Så det du siger er at jeg godt kan droppe betonen og bare ligge dampspærre direkte på Sundolitt'en og derefter gulvvarmepladerne eller?
Ja - såfremt at du vælger eps'en af en højere trykstyrke/hårdhed (min 150) - eps svinder ind hen over tid som du kan se af specifikationerne. Det store aber dabei er at fravalg af beton udelukker tunge materialer til de indvendige vægge + du skal bruge et ekstra lag plade i undergulvet for at stabilisere det ordentligt - f.ex til flisegulv i badeværelset eller køkken/gangareal.

Hvis man kigger på designs af nul -eller plusenergi prøvehuse er den foreløbelige lærdom at man bygger lette gulve og tunge vægge og med maksimal tæthed for at energieffektiviteten kan blive maksimal - udfordringen er at kunne styre varmen til forbrugstidspunktet - de fleste huse foretrækker stue/opholdsarealer mod syd for bedst lysindfald og det svinger SÅ dårligt sammen med gulvarme indstøbt i beton der i min bog er en garanti for varmeophobning.

Dvs. at hvis du vil videre med din planlægning bør overveje at tage kontakt til at par firmaer/konsulenter der specialiserer sig i at bygge efter de principper og simpelthen betale dem timerne for at dele noget af deres viden og erfaring.

/BOFH


Giv mig min kop kaffe og et serverrum!

Jeg sidder lige og læser med i det her gamle indlæg. Jeg står i samme situation i en krybekælder, hvor der er god plads til at lægge sand/grus/leca og derefter isolering inden enten beton og så trægulv eller intet beton og trægulv. Jeg har ikke tunge materialer, men på ca 12 kvm af løsningen skal jeg have mit badeværelse. Hvad ville I gøre i mit tilfælde?

Jeg synes ikke jeg kan læse mig frem til om det gælder med i håndværkerfradraget ud fra flere guides. Prøv fx. at se denne

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis