Gennemstrømningsvandvarmer, god idé?

Kære folkens,

Jeg har en 20 år gammel gasvandvarmer af mærket Vaillant, som har et problem med on/off knappen der gør at den ofte begynder at lave bankelyde, hvor jeg så skal hen og trykke den ekstra ind mod "on" positionen, og så starten den.
Det er dog med forårets og sommerens komme ikke noget der haster at få forsøgt repareret, da jeg ikke skal bruge så meget tid på opvarmning af radiatorer, og blot engang imellem hører at det sker når jeg skruer op for det varme vand til badning.
Og så er det bare lige at give knappen et klem - så kører det.
Men på et tidspunkt skal jeg have en kyndig til at kigge ind i strømforsyningen og se hvad der kan gøres, og er det nu noget som vil være alt for kostbart at reparere, ja så har jeg tænkt på muligheden for at erstatte vandvarmeren med en gennemstrømningsvandvarmer, idet de er meget billigere og endda også leverer vand meget hurtigere.
Men efter at have læst lidt om denne teknologi melder der sig en del spørgsmål:

1. Ialt har jeg i 4 sikringer hver på 25 AMP i mit sikringsskab. Er det nok? Hvordan skal anvisninger omkring sikringer og amp i gennemstrømningsvandvarmere helt præcis forstås?
2. Pt leverer min vandvarmer 6 liter vand i minuttet, testet ved kun at lade det varme vand løbe ude i badeværelset. Når der bades er der en enten/eller tilstand imellem at bruge køkkenets varme hane eller bruseren. Begge ting rykker ikke på samme tid, og det gør mig rent faktisk ikke ret meget. Det er sjældent at min kæreste skal bruge varmt vand lige præcis når jeg bader, så det koordinerer vi. Opvask og tøjvask klares med maskiner der selv opvarmer vandet. Derfor: Hvor mange l/min kan man forestille sig at jeg har brug for? Jeg går udfra at når der fyldes varmt vand på radiatorerne mens jeg bader, så får badet en form for prioriteret, idet jeg ikke mærker den store forskel, men måske max kapaciteten er 7 liter/min på vandvarmeren.
3. Hvordan med vedligeholdelse af sådan en fætter? Kunne man tænke sig at den slet ikke er problemfri? Jeg så et sted noget nævnt om tilkalkning, men jeg har også læst at der er anvisninger omkring brug, temperaturer osv der minimerer tilkalkning.
4. Når man alligevel ved bad ikke bruger kogende vand, kunne man så ikke forestille sig at hvad der klarer 6 liter ved 55 grader sagtens klarer 9 liter ved 35, som vist mere er en badetemperatur, eller..?
5. Håber dette er det rette forum!

På forhånd tak!

Jazzman
Kære folkens, Jeg har en 20 år gammel... Vis hele indlægget
13 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Skrevet af Håndværkeren på 17 mar 2012 10:28
Ja så lærte jeg det, men nu spørger, spørgeren på en Valiant !

Han vil købe en der kører på EL, dvs en løs enhed uden varmtvandsbeholder..

han burde dog i stedet købe sig et nyt fyr og få det installeret, det er billigere i længden.
Skrevet af Pizzabager på 17 mar 2012 11:58

Han vil købe en der kører på EL, dvs en løs enhed uden varmtvandsbeholder..

han burde dog i stedet købe sig et nyt fyr og få det installeret, det er billigere i længden.

Det er nemlig sådan et jeg snakker om, ja


Hvad er grunden til at det er billigere i længden med et alm. fyr?
Et gasfyr vil altid være billigere i drift end en elopvarmet indstalation. Noget helt andet er at du sikkert ikke får godkendt en gennemstrømnings vandvarmer til opvarmnings brug.
Har du mulighed for det, så få hellere udskiftet til et pille fyr, så er det tæt på at du får halveret din udgift til opvarmning.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis