Lugtgener efter udskiftning af faldstamme i etageejendom


Vores overbo har for nylig fået renoveret badeværelse, og i den forbindelse er der blevet støbt en ny faldstamme igennem loftet til det eksisterende rør i vores badeværelse. Efterfølgende er der desværre begyndt at lugte meget dårligt hver gang nogen på de overliggende etager tager bad, så vi tvivler på at samlingen er blevet tætnet ordentligt. Er der nogen her, der ved om man selv kan eftertætne den med fx almindelig silikonefuge, eller hvad man ellers kan gøre?

Under renoveringen er vores egen faldstamme desuden blevet drejet, så den grimme bagside af røret, med malingrester, nu vender ud i rummet. Kan man selv dreje det tilbage på plads, og hvordan, eller skal der en blikkenslager til den opgave?

Håber på et par råd, så vi hurtigt kan få afhjulpet lugtgenerne.
Frederik & Ellen
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
hvis det er en gammel faldstamme af støbejern er den garanteret ikke helt tæt mere hvis den er blevet drejet og rusket lidt.

det må være en opgave for den vvs´er der har stået for renoveringen hos overboen.

og er det lds arbejde, så må overboen sgu til lommerne og betale for en vvs´er

smid gerne et billede herind så er det nemmer at give et ordentligt svar
Mange tak for svaret  - ja, overboen kommer til at betale, det er også aftalen. Men inden hans 'eksperter' ser på sagen, ville vi lige hente lidt råd om hvad der egentlig skal gøres, så vi kan holde dem i ørene denne gang, eller måske få en anden vvs'er til det.

Jeg vedhæfter et par billeder af faldstammens to samlinger. Som det måske kan ses, er den blevet drejet en kvart omgang under arbejdet.

Mvh Frederik

Det ser ud som om at samlingen på billede to gaber. hvis dette er tilfældet så er det klart en ommer. Rørstykkerne skal sættes rigtigt sammen og kan ikke udbedres med fugemasse eller hvad man kan komme på. Indvendigt i de anvendte rør sidder der en tætningsring.

Herfra ligner det noget sjusk.
Du kan tætne midlertidigt, med gaffer-tape, så du slipper for lugten, indtil det bliver lavet ortenligt....
Men skynd dig at få det lavet, for kommer der forstoppelse "nedstrøms" får du alt de overboendes vand mv. ud af den store utæthed

mvh jens
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også