Spørgsmål til stepmotorstsyring og CNC fræser opbygning

Hej Alle

Jeg skal til at bygge en CNC fræser i MDF som skal bruges til at fræse i træ/aluminium og har fået kig på de her stepmotordrivere http://www.ebay.de/itm/130652022529...1423.l2649
Er der nogen herinde som har erfaring med de drivere og evt sælgeren?

Jeg ved godt de er lidt kraftige, men tanken er at jeg på sigt vil bygge en noget større maskine og så vil genbruge driverne dér.

Er der derudover nogen der ved om en fræser støbt i beton f.eks. som den http://www.bg-cnc.com/wordpress/?p=45 kan bruges til fræsning i stål?

Med venlig hilsen

  Jesper
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej

Jeg vil stærkt anbefale dig at købe det her kit, hvis du ikke i forvejen har motorer, break-outboard og strømforsyning:

http://www.zappautomation.co.uk/cnc-driver-kit-three-axis-p-364.html

Det spiller rigtigt godt sammen og du får meget for pengene sammenlignet med mange andre løsninger og motorerne er relativt kraftige. Inden du køber andre dele til din maskine, så skriv først lige hvad det er. Jeg har efterhånden bare set alt for mange gange at folk køber de helt forkerte komponenter og så ender man med at blive skuffet over at ha´ brugt mange penge på noget som ikke virker.

Fræseren du linker til ser kraftig nok ud til at kunne arbejde i stål, men det kommer mere an på hvilken fræsespindel der sidder på. En almindelig overfræser kan ikke bruges, med mindre der er tale om graveringsarbejde.

Hvis du overvejer at bygge en lignende model, så vil jeg anbefale at du støber den i epoxy granit (komposit lavet af epoxy, granitsten og kvarts) lige som den her:

http://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=epoxy%20granite%20pdf&source=web&cd=1&ved=0CDoQFjAA&url=http%3A%2F%2Fopensourcemachine.org%2Ffiles%2FGerman%2520Epoxy%2520Granite%2520Milling%2520Machine.pdf&ei=wktaT5PQH4eGswa5v_TzCw&usg=AFQjCNEokma2JSfzu0gitafUFcaeADZRCQ&cad=rja

Min næste maskine skal bygges på den måde.

Problemet med beton er at det kryber i al evighed efter støbningen, det gør E/G ikke hvis ellers du bruger den rigtige type epoxy. Google efter det og så kommer der rigtig mange links frem om emnet.


Hilsen Brian

Hej Brian

Det ser godt nok spændende ud det sæt. Jeg har godt nok tre stepmotorer men jeg aner intet om deres specifikationer. Det er Sanyo Denki, Step syn type 103H6707-0741 FH6-1176. 3A, 1.8Gr.
Var tæt på at slide google op for at finde nogle data på de motorer, men fandt ikke andet end andre folk der søgte det samme. Underligt!
Fysisk er de dog ikke særligt store, så jeg tvivler på at de har meget trækkraft.
Når jeg en gang får bygget mit værksted, vil jeg prøve at bygge en målestand.
 
Jeg har også skaffet mig et par invertere fra nedtagne UPS anlæg. Det er Delta DPR 1200B-48.
De leverer 53VDC med 23Ampere!
Sårn en fætter burde ku trække et sæt store stepmotorer uden problemer.
Spændingen er grunden til at jeg godt vil op i en PM542H som går op til 100VDC.

Til den første fræser i MDF har jeg kig på en 1.5KW DC spindel hvortil jeg har efterspurgt lidt flere specifikationer ud over 25-400Hz, max 24.000omdr/min.
Den skal koster godt 2K, er det for dyrt?
Til den store fræser har jeg en 2.2KW 3 faset AC motor som jeg har tænkt på at bruge.

Mht skinner mv har jeg til både lille og stor fræser tænkt mig at bruge 16 el 20mm guided rails og så 16 / 20mm gevindspindler til at trække læsset.
Vil eventuelt købe det som sæt hos linearmotionbearings på Ebay.

Den ide med Exopy granite lyder virkelig god og resultatet er jo fantastisk
Det skal i hvert fald undersøges

/Jesper



LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på epoxy med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Med et multimeter kan du godt finde ud af hvilke ledninger der umiddelbart skal forbindes hvor, men hvis du ikke kender strømstyrken eller spændingen , så er du prisgivet og kan ende med at brænde hele molevitten af.

Det er en rigtig fin strømforsyning du har. Bruger selv en UPS der leverer 57VDC som er det optimale i forhold til de steppere jeg foreslår:

http://www.zappautomation.co.uk/sy60sth883008-nema-stepper-motor-p-24.html?cPath=9_159_42

Med de drivere du selv har fundet, bliver du med den opsætning ret godt kørende.

Det er efter sigende en udmærket spindel til pengene, men der kan godt være problemer med dokumentationen. De folk som har fået den til at køre med inverteren siger at den er ok, men du skal muligvis lede efter noget opsætningsvejledning hos folk som har den samme spindel.

Det er nogle gode og billige produkter hos Linear Motion Bearings og du bør nok som minimum vælge 20mm føringer. Hvis du også køber kuglegevind spindler, så vælg Ø16 med 10mm stigning til X og Y og 5mm stigning til Z.
De runde føringer er ikke helt optimalt til at lave sofistikerede emner i aluminium og hvis du laver maskinen i træ, så er det næsten overkill. Her kommer du præcisionsmæssigt næsten lige så langt ved at bruge almindelige kuglelejer. Til min nye maskine som skal fræse i stål bruger jeg udelukkende THK føringer, som er meget stærkere. Som grundregel har jeg altid sagt, at maskinen skal minimum være lavet i det materiale den selv skal fræse i, men der er mange ting der spiller ind.

Hilsen Brian
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på epoxy med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også