Hvad kaldes denne?

Hej medlemmere,

jeg har et problem angående vores lampe som er ikke fungerer mere, lyset gik pludseligt, og har prøvet anden lampe. Har fundet ud af at lampen er hængt op via sådan en: http://i43.tinypic.com/4ev6p.jpg. (Ledning fra væggen -> boksen -> ledning fra lampen. Lampen hænger ned fra loftet.) 

Tror at jeg skal bruge en ny af dem, i det at det er som om at denne ikke gider at fange ledningen som den plejer.

Hvis i kender et andet modul der kan udføre samme praksis og som holder bedre fast på ledningerne  i velkommen til at skrive forslag.

På denne lille hvide boks står der desuden 16A/400V.

Nogle af vores venner siger bl.a. at det kaldes for en samlemuffe, men har ikke kunne finde et ligende billede, og ved ikke hvilket alternativ jeg skal kigge efter. Har fundet en form for række af sådan nogle lignende nogle, men ved ikke om det er den samme spænding/ volt?

Er rimelig ny på området, alt hjælp er værdsat!

Tak på forhånd!

5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Lampen burde ikke hænge direkte i denne "boks", men derimod i en evt krog, og ledningen skal være aflastet mod træk. Men ja det ligner en skrueløs samlemuffe. En erstatning kunne være http://www.harald-nyborg.dk/p1458/samlemuf-enkelt-klar2-5mm2-100.
Okay, tak for svaret ConDor.

Ups, glemte at skrive at der også indgik en krog.

Så opsætningen hedder..

ledning fra væggen -> bundet en gang rundt om krog -> fra krog lidt ledning -> skrueløs samlemuffe -> ledning fra lampe.

Skal jeg bare bruge to af dem, til at forbinde de to tilsvarende farver sammen? :-)

Venlig hilsen
martin
Ja blå til blå, brun til brun og gul/grøn til gul/grøn (hvis den er der) Men ledningen burde ikke snøres rundt om krogen men derimod have en rigtig aflastning evt som denne http://www.greenline.dk/Diverse-elartikler-6/Fatninger--ophaeng-244/Pendelophaeng-4068
Okay :-)

Forresten er det lige meget at der står 150V på dem du linkede til og ikke 200V som er halvdelen af den jeg linkede til med to.
Skift ledningen du hvis den er for kort, det med at have en samlemuffe på en tilledning er noget rigtig sjusk. Og du har lampen hængene i i muffen.. Skift ledningen og få det lavet lovligt
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis