sæbebehandlet gulv på udsatte steder?

Hej Vi er paa husjagt, saa vi har ikke rigtigt gulve at laegge endnu - men bare for at vaere godt forberedt :

Jeg eeeelsker saebebehandlede gulve.

Kan man laegge saebebehandlede gulve paa udsatte steder, som i en entré, havestue, eventuelt kökken? Eller bliver det for svaert at holde?

Dedee

Hej Vi er paa husjagt, saa vi har ikke rigtigt... Vis hele indlægget
17 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Hvis jeg havde fyrretræsgulve ville jeg nok sæbebehandle dem.
Men det ville ikke være "pæne eller fine" gulve så. Nærmest robuste - mest fordi gulve mest er til at gå på - ikke til at være pæne! <)

Asketræsgulve lakeres med en god, evt. 2-komponent lak, ultramat. 1 gang. Så holder de i en menneskealder.

Tak for det, SB!

Men saa kommer vi jo hen paa det svaere spörgsmaal: hvad er "fine" gulve? Jeg er een gammeldaws kone - jeg er ikke helt vild med de moderne "perfekte overflader" - om det nu er gulve, badevaerelsemöbler, eller andet. Jeg holder af tekstur og levende materiale.

 Det gulv som jeg nu synes er "fint", kan ses paa masser af billeder her: http://www.flickr.com/photos/comawe/sets/72157627243134498/with/5959319052/  - over hele huset.

Egentlig synes jeg hele huset er fint (meget, meget fint!!!) ) - jeg ville meget gerne flytte ind dér, men jeg er bange for at jeg ville blive uvenner med de paene Ordrupgaardfolk.....

Men man maa da kunne snyde lidt, og lave gulve der ligner - ikk'? Og det var dér jeg taenke at saebebehandling maaske var best? Men jeg bliver glad for alle idéer!

(forresten: paa foto 7 kan man se hvor plankerne er faestnet - hvordan ialverden er det gjort? Sömmet, og saa fyldt sömhullerne med et eller ander bagefter? Eller er det plökke?! Eller noget helt tredje? )  

PS: jeg har prövet at faa linket til at virke, men det lykkedes ikke.... det skal altsaa copy-pastes i browseren, sorry....

Jeg mener at fine gulve feks. er lakerede egtræsparketgulve eller mahogny ditto. Hvor man bliver dødsdømt hvis man betræder dem med træsko på. >)
Sæbebehandlede fyrretræsgulve er robuste, velegnede til legende børn, at vende pandekager i luften og spild af rødvin. (Helst en dyr en naturligvis >)). Fordi de i nogen grad kan gøres rene med stærke rengøringsmidler og fornyet sæbebehandling.
Det gør ikke noget at det kan ses at der lever mennesker på dem.
Det er stort set hvad jeg ved om trægulve.

Det du ser på billede 7 er formedentlig gulvbrædder der er monteret med forsænkede skruer eller søm og efterfølgende "afproppet" med træpropper. En ret almindelig løsning - også nu til dags.
Skrevet af Sitting Bull på 09 mar 2012 22:13
Jeg mener at fine gulve feks. er lakerede egtræsparketgulve eller mahogny ditto. Hvor man bliver dødsdømt hvis man betræder dem med træsko på. >)
Naaaahh ja, saadan fine. Haeh. Naeh, jeg faar nok ikke raad til et hus der er stort nok til at faa det til at ligne Versailles....


Skrevet af Sitting Bull på 09 mar 2012 22:13
Sæbebehandlede fyrretræsgulve er robuste, velegnede til legende børn, at vende pandekager i luften og spild af rødvin. (Helst en dyr en naturligvis >)).
<...>Det gør ikke noget at det kan ses at der lever mennesker på dem.
Dét lyder helt rigtigt! Det er mig. Isaer det med pandekagerne og rödvinen.

Skrevet af Sitting Bull på 09 mar 2012 22:13
Det du ser på billede 7 er formedentlig gulvbrædder der er monteret med forsænkede skruer eller søm og efterfølgende "afproppet" med træpropper. En ret almindelig løsning - også nu til dags.
Naa, OK! Tak for forklaringen, det kendte jeg ikke (har boet i Belgien i de sidste 44 aar... den slags er ikke kendt hernede.). Det ser rigtig flot ud, synes jeg.


Hej

Nu bor du i Sverige og det gør faktisk en forskel. I Sverige har de ingen erfaring med ludbehandling af gulve ligesom det er meget usvensk at have trægulv i huset. Det er langt finere at have linolium eller vinyl på gulvene.

Hvis du skal have ludbehandlede (eller sæbebehandlede) gulve som du skriver vil jeg ikke anbefale at bruge en svensk gulvmand da han/hun ikke aner hvad du mener. De kender ikke til lud som vi gør i Danmark og ved ikke hvordan de skal få fat i kalkvandet til at lave luden af. Det er vigtigt at der ludbehandles først for at du kan få den kemiske proces der gør at den efterfølgende sæbebehandling med DANSK sæbespåner (ikke soap flingor, det har intet med sæbespåner at gøre ...).

Jeg vil derfor synes at du så længe du kigger på hus i Sverige skal overveje en lak på dine gulve, da du ikke umiddelbart kan få det resultat du gerne vil have, med mindre du får en dansk gulvmand over og gør arbejdet for dig.


God fornøjelse med dit projekt.


Med venlig hilsen


Tibberup Høkeren


www.tibberuphoekeren.dk


Annonce
Hej Hoeker

Tak for svaret ! Og det var da morsomt at lige netop du svarer paa detteher - jeg er en stor fan af dit websted (som jeg har haft i mine favoritter laenge), isaer af alle dine tips og tricks - mange tak for dem ogsaa!

Naeh du, det er meget vaerre. Det er ikke Sverige - der ville jeg da have mulighed for at faa en dansk haandvaeker over....
Det er Belgien, hele 932 km fra Köbenhavn. Og i forhold til belgierne, er svenskerne nok storspecialister i saebebehandling!!

Saa jeg bliver nödt til at göre det hele selv, hvis jeg vil have saadanne gulve. Og produkterne bliver jeg nödt til at köbe i DK (det gör jeg allerede, faktisk... har et halvt skab fuldt af diverse Faxe traebehandlings- og rensningsprodukter, til diverse möbler).
Medmindre det kan klares med Woca (Trip Trap). Det kan godt faas hernede, paa bestilling - fra meget nymodens og progressive firmaer, hahaha!!!

Jeg pröver at overtale nogle unge venner, der lige har köbt hus, til at vaelge saebebehandlede gulve, og har lovet at hjaelpe dem, hvis de gör.... saa kan jeg öve mig, för jeg skal i gang med mine egne!!

Det varer nu nok lidt för jeg faar mine egne overhovedet - det med husjagten gaar ikke saerligt godt... :/ Men hvis vi skulle falde over noget alligevel, saa kommer jeg tilbage her for videre instruktioner.

Tak igen!
Dejligt at du har mod på det - og ja Belgien har stor erfaring med sæber. Faktisk fik vi vores første linoliesæbe fra Belgien indtil vi fik den sat i produktion selv!

Keep up the good work ;-)


God fornøjelse med dit projekt.


Med venlig hilsen


Tibberup Høkeren


www.tibberuphoekeren.dk


 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis