Nyt køken mod kolde vægge

Jeg er ved at lave nyt køkken. Det er et ældre hus fra 1937 som efterfølgende er blevet hulmursisoleret. Der er dog stadig mange kuldebroer i ydervæggen, som gør den stedvis er kold.

Jeg er lidt bekymret for at sætte et helt nyt køkken op mod den kolde mur. Jeg er bange for kondens/fugt.

Jeg har overvejet at montere en 30 mm jackoboard på ydervæggen bag køkkenelementerne. Den er jo fugttæt og varmeisolerende. Det er dog også en lidt pebret løsning.

Hvad mener I? Er det en god løsning, eller har I bedre forslag?

Venlig hilsen

Jens

10 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej

Når du begynder at efterisolere en ydervæg, skal du opfylde bygningsreglementes (BR10) krav som udgangspunkt, og så forslår 30 mm ikke meget.
Det er forøvrigt en rigtig god ide at efterisolere, da fremtiden kommer til at handle om lavt energiforbrug som boligejer.
Jo tak, jeg kender godt BR10.

Jeg mener dog ikke der er tale om efterisolering i den forstand. Jeg har da aldrig hørt om, at BR-politiet kommer og banker på når men retter en ujævn ydervæg op med Jackoboard eller lignende ved renovering af badeværelse. I alle tilfælde er en decideret efterisolering ikke en mulighed af flere forskellige årsgar, som vi ikke behøver at komme ind på her. (Selvom jeg naturligvis er enig i, at det er en rigtig god ide).

Men Orla, jeg har indtryk af, du er rimelig godt inde i byggeriets mange facetter. BR10 krav eller ej, hvad mener du så om løsningen? Er det den bedste måde at undgå kuldebroer med kondens og fugt til følge bag køkkenelementerne, eller har du bedre forslag?

Er der andre der her erfaringer? Måske er det slet ikke et problem?

Venlig hilsen

Jens

Det er selvfølgelig bedst at efterisolere en bygning udefra da man så undgår mange kuldebroer. Nu er det ikke "BR politiet" der kommer og banker på døren, men når du på et tidspunkt sælger dit hus, skal du i princippet kunne bevise, at det ikke har været rentabelt på tidspunktet for efterisoleringen, at isolere op til gældende krav. I yderste konsekvens, er det ikke dit regnestykke der er gældende for afgørelsen, men en uvildig instans, som f. eks. en syns- og skønsmand. Det kan godt lyde som noget "overskruet pjat", men hvis man gang på gang tilsidesætter reglerne, fordi man ikke er enig med dem, står man pludselig med en samlet sum at fejl/mangler i sit hus, som en evt køber kan kræve erstatning for, hvis man da ikke har fået problemer på anden vis i mellemtiden. Tænk også på, at man får en lavere varmeregning hver gang man isolerer mere, og ikke mindst mere komfort i sit hus. Ellers lyder din løsning som en god måde at tage toppen af problemerne på.
Orla: Jeg er meget enig i det du skriver omkring efterisolering! Jeg bemærker også den sidste sætning. Tak for svaret.

Venlig hilsen

Jens

Der findes tynde isoleringer (ikke noget reflektiv pjat) som skulle være omkring dobbelt så effektivt som tilsvarende rockwool eller lign.. det er bare dyrt, men hvis det kun er til en væg i køkkenet kunne det være en ide, ved dog ikke om det findes i danmark endnu.

kig evt her http://inhabitat.com/exciting-advances-in-insulation-with-aerogel/
Annonce
Rockwool har et produkt med lambda 19 eller 22 (kan ikke huske det) i et fast pladeprodukt, men det er vistnok så dyrt, at de ikke har råd til at sende mig en prøve :-)

Det vil sige en isoleringsevne næsten dobbelt så godt som alm. batts.
aspen aerogel er vist omkring 3x så god som glasuld, der står ikke nogen lambda værdi, kun en R værdi..

http://www.aerogel.com/markets/building-rvalue.html

men der skulle så bruges noget gibsplade eller lign. at lime det på før det sættes op på væggen..
Pizza: Det der Aerogel har jeg prøvet at lege med i studietiden. Det er et ret sjovt og space-agtigt materiale! Det er sprødt og knækker på en ret sjov måde. Det kunne sikkert godt bruges hvis man limede det på en plade, men så begynder det at blive besværligt.

Venlig hilsen

Jens

Nu vi er ved de mere effektive isoleringsmaterialer.

Så findes der et produkt, fenolskum, med en Lambda-værdi på ca. 21, som vist allerede er på markedet.
Ihvertfald er det på varmeisoleringsfoprenings produktoversigt.
http://vif-isolering.hawking.mocsystems.com/index.php?id=56

Produktet markedsføres af Kingspan.
Bla. et et produkt bestående af en gipsplade med pålimet fenolskum. (Kooltherm Isoleret Gipsplade - må det hedde på dansk!)

http://www.kingspaninsulation.dk/kooltherm.aspx

http://www.kingspaninsulation.dk/PDFs/Danish-Kooltherm-K17-1st-Issue-Feb-2011.aspx

Og efter den alenlange indledning nu spørgsmålene:

1. Er der nogen der kender til det produkt?
2. Er det måske næsten det samme som PUR-skum? (Som har været anvendt til køleskabe i årtier)
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis