Lyddæmpning under laminatgulv

Hej folkens

Jeg skal til at lægge nyt laminatgulv på betonunderlag, og vil gerne have noget lyddæmpning under. Der er ingen underliggende etager, så det behøver ikke at dæmpe nedad. Jeg har kigget på lidt forskelligt underlag, og er blevet lettere forvirret, for på nogen produkter står der trinlydsdæmpning/rumklang, og på andre produkter står det som om det er to forskellige enheder. Men hvad betyder de forskellige ting? Og hvor mange dB skal underlaget dæmpe for at det hjælper noget? Er der nogen, der kan anbefale et godt underlag til en overkommelig pris?

Hilsen Ninna

5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg fik af vide af sælgeren i tæppeland, af et kork underlag skulle være godt til at dæmpe lyden. ( i hvert fald noget bedre end de billige skum underlag som oftes sælges med)

Jeg selv har valgt at købe et Alloc gulv, hvor der allerede er et skumunderlag på. Og Alloc gulvet "skulle ikke larme ret meget" hvis du forstår hvad jeg mener
Nu hjælper det altså ikke alverden på rumklagen at der lægges kork under trægulvet.

Læg den fugtspærre under trægulvet, som der kræves, for at sikre gulvet mod beton og dæmp så rumklangen på de måder dette gøres med fx. akustikplader på vægge eller i lofter, hæng gardiner eller vægtæpper op, og udstyr alle der bor i huset eller kommer på besøg med filttøfler!


Med venlig hilsen

Gert Lund Christensen

www.abr.dk

 

Det bedste er at bruge "No Noise Extreme" fra Wallmann det fås med og uden dampspær.
http://www.wallmann.dk/files/Dokumenter/Underlag/NO_NOISE_EXTREME_OEKOLINE_2011.pdf

En billiger løsning er at bruge "No Noise Wood" 7mm de fås ikke med dampspær men den kan man jo lægge før pladerne.
Dog skal du være opmærksom på ikke at købe dem for tynde (Dem man ofte kan købe i jemogfix) da det kan køre trægulvet ustabilt.
http://www.wallmann.dk/files/Dokumenter/Underlag/NO_NOISE_Wood_7MM_2011.pdf
abr:

nej men det hjælper rigtig meget på trinlyden. Der findes masser af forskellige underlag, og hvis du har prøvet at gå på et gulv med og et uden, så ville du også vide er der er verden til forskel.
Jeg kan også anbefale No-noise produkterne, jeg er gået over til kun at bruge det i forbindelse med lægning af gulve. Det er en smule dyrere end feks. junckers gulvfilt, men der er en kæmpe forskel på det færdige resultat.

http://www.lyrk.dk
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis