Papir"træ"piller

Har set på youtube, videoerne var fra nogle østlande, at de "hjemmelavede" piller af papir til pillefyring, har så hørt herhjemme at det var for svært at styre fugtmængden i papiret når man pressede dem !!! Er der nogen der har erfaring/viden ??
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det er muligt at fugtmængden er svær at styre ved presningen, men de er lige så svære at opbevare da papir suger fugt til sig noget hurtigere end træ der er presset.
Desuden tror jeg at brændværdien er ringe i papirpiller.
ja, hvis der var noget værdi i det, så havde det nok være mere udbredt, der har været forsøgt så meget gennem de sidste 10 år på den front, og udover træpiller var olivenkerner et af undertegnets foretrukne fyrringsmidler, men disse er ikke til at opdrive mere, da kraftværkerne aftog det hele.
kakaoskaler skulle også være et kendt produkt, sammen med muggen hvede og rug. Vel som udløser e masse slagger??

 

En af mine bekendte har en mani med at falde for "smarte" løsninger, så han bestilte et læs cacaoskaller som blev tippet af på gårdspladsen, hele ejendommer blev brun, så fik han dem læsset ind i sin silo for at opdage at hans fyr ikke kunne transportere dem.

Ud på gårdspladsen igen, husene var blevet spulet, men blev nu brune igen, en nabo kunne brænde skallerne i sit korntørringsanlæg, men hele omegnen lugtede af branket chokolade.
Vores venner var for 30år siden såååå øko fixerede, at de hentede blåmuslingeskaller på havnen, for at bruge dem istedet for perlegrus. De blev nsæten jaget ud af området, grundet fiakestanken. Jooo, der findes masser af sjove indfald

 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis