Afstand mellem bruser og vaskemaskine i badeværelse


Vi skal renovere et badeværelse (uden toilet), som er 80 x 220 cm, og vil I den ene ende placere en vaskemaskine. Efter vaskemaskinen, som bliver "pakket ind" mellem vægge og et multiplade foroven beklædt med fliser, vil vi placere en bruser. Afstanden fra bruseren til eludtag på endevæggen vil være ca. 125 cm. (Døren er i enden af rummet, så det er ikke muligt at placere bruser og maskine i hver sin ende af rummet).

Vi har haft forskellige fagfolk ude og se på opgaven, nogle har sagt at ovennævnte løsning ikke er lovlig/sikker, mens andre synes den er fin. Flere har nævnt en regel som siger der skal være en afstand på 120 cm, men er det til el-udtaget eller til vaskemaskinen.

Er der nogen der kan give et klart svar på dette. Vi er naturligvis ikke interesseret i at lave noget som er ulovligt eller direkte farligt.

1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvis man ved brug af bruser ikke kan komme til at strinte vand direkte på vaskemaskinen eller el-kontakten til denne skulle der ikke være de store problemer i at opstille denne som du gerne vil. Vaskemaskinen skal naturligvis være tilkoblet af en autoriseret el-installatør eller denne skal opsætte den stikdåse med jord som vaskemaskinens stikprop sættes i.

Med venlig hilsen

Gert Lund Christensen

www.abr.dk

 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis